Opel Meriva: Klepstoters vervangen MERIVA Z 14 XEP

Brandstof: Benzine, Motorcode: Z14XEP

Techneuten,

Ik moet van een (1.4) Opel Meriva Z 14 XEP motor klepstoters vervangen. Als ik de krukas beneden op het merkteken zet, en bij de nokkenassen het benodigde speciaal gereedschap monteer(die plaat die je er tussen schuift), de nokkenas tandwielen gewon los draaien, nokenassen weg nemen, en als de reparatie gedaan is de tandwielen zo weer op hun plek zetten? Ik vraag dit omdat er spanning op de ketting staat en ik niet weet of ik met mijn handen hard genoeg kan trekken om tegen de veerdruk in de tandwiel weer op de as kan krijgen. En ik neem aan dat de tandwielen er met een SPIE op zitten?
Helemaal geweldig zou een stappen plan zijn hoe te werk te gaan bij deze Rep.

Hopelijk kan iemand mij iets vertellen, collega monteurs.

Mvg Bob

BobPeereboom

Geplaatst door BobPeereboom (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Bob bij zo'n systeem zit bij het niet getrokken deel van de ketting een spanner . Draai deze zover los dat de spaning er af is. Succes.

BobPeereboom (0) PRO, 13 jaar geleden

Waar vind ik die ontspanner?? Ik ben onbekend met opel.

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Zie Nr.9 en Nr.10 > http://cdn.webshopapp.com/f/zz38aj/opel-...

En let wel even op bij deze motoren als ze lawaai maken is het 99 van de 100 keer de ketting en alles wat er bij hoort die vervangen moet worden.

Kijk > http://www.amtgarageforum.nl/opel/tigra/...

Gr. Harry

BobPeereboom (0) PRO, 13 jaar geleden

Die boutjes 9 en 10 ? Zitten die achter het distrubutie deksel? Aan de buitenkant zie ik volgens mij alleen maar boutjes waar het distributie deksel mee vast zit.

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=BobPeereboom]Die boutjes 9 en 10 ? Zitten die achter het distrubutie deksel? Aan de buitenkant zie ik volgens mij alleen maar boutjes waar het distributie deksel mee vast zit.[/quote]
Juist dat klopt.

Gr. Harry

BobPeereboom (0) PRO, 13 jaar geleden

Laatste vraag.. Als ik de hele handel er af gooi, hoe zet ik de krukas op merk teken ?

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Op het deksel zit een pennetje en in de krukaspoeli zit een kerfje en aan de voorzijde kun je nog een blokkeerpen insteken.

Gr. Harry

keesenco (0) PRO, 13 jaar geleden

Spanner kan je van buiten af blokkeren door de stop opzij los te draaien zie je een deel van de spanner daar zie je ook een gaatje zitten door de nu aan de inlaat nokken as te draaien ga je de ketting spannen de spanner gaat dan helemaal naar binnen en op deze plek kan je een pennetje in de spanner duwen waardoor deze geblokeerd staat.
Bij demontage heb je echter ook speciaal gereedschap nodig om de de nokken as ring wie voor het nokken as signaal zorgd op tijd te zetten zonder lukt het niet loopt nooit meer.

Mvg kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.