Opel Corsa -C: klokje springt van tijd

Bouwjaar: 2003

klokje staat soms zomaar op een andere tijd.Resetten en soms eventjes goed en soms direkt weer versprongen.Klant is langsgeweest en we hebben op het instrumentenpaneel een foutkode gezien van "brandstof-nivosns circuit bereik / werk" nr 177
Deze toen gewist en klant heeft een week gereden zonder dat de klok versprong.Echter hij kwam vanmiddag het goede nieuws brengen met daarbij de opmerking dat sinds we de storingen hebben uitgelezen zijn radio niets meer doet.Ook geen verlichting.

Kode weer uitlezen en zelfde kode 177 zat er weer in en na wat friemelen aan de aan/uitknop sprong de radiio weer aan.Foutkode was er echter direkt weer.

Klant is thuis en hangt gelijk weer aan de lijn met de mededeling dat zijn radio het nog doet, maar dat de klok weer van tijd is gesprongen.

Wie herkent dit fenomeen??Zit nog een paar maanden fabrieksgarantie op, maar is altijd zinvol om te weten of het een bekend verschijnsel is.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

komt vaker voor siem, dit ligt niet aan de wagen, maar aan de uitzendingen...laat me raden deze mensen luisteren vaak naar de regionale omroep die wij hebben...er is een hele simpele oplossing voor....wagen op contact, instel knopje display 3 keer indrukken totdat het jaartal knippert...dan de knop vasthouden...dan verschijnd rds time op het display...en die zet je dan met de andere knop op 0 (stond als het goed is op 1)
de foutcode in het instumentenpaneel (is klokkenwinkel sneheidsmeter enz..) staat hier los van en is niet belangerijk.....bedenk dat dit een beperkte canbus wagen is, dus kijk uit dat je de programering niet in de war helpt met een universele tester! als je foutcode´s vn het info display wilt uitlezen moet je deze uitlezen in het infodisplay. waarschijnlijk kom je daar niet in met een universele tester.

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Gaan we morgen doen. Bedankt.Komen inderdaad niet in het infodisplay, maar wel in instrumenten, vandaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.