Opel Zafira DTL 16V Comf.: knakje achter bij wegrijden

Bouwjaar: 2000

Als ik de handrem los en wegrijd (zeker bij achteruit wegrijden) hoor ik al langer een knakje bij de achterwielen en voel ik een schokje. Wat kan dit betekenen? Is er relatie met het sinds kort oplichten van de waarschuwing 'remvoering' op het display? Zijn de remvoeringen achter aan vervanging toe, wellicht?

joop5822

Geplaatst door joop5822 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

ik denk dat de blokken even blijven plakken aan de schijven. dit is normaal....wat de melding op het display betreft...dit zijn je voorremblokken die aan vervanging toe zijn.

joop5822 (0), 20 jaar geleden

Beste Opeltje,

nog bedankt voor je snelle reaktie!
Toen ik mijn voorremblokken wilde vervangen zag ik dat er nog zeker zo'n 10 mm dikte op de blokken zat. Slechts enkele mm's minder dan de nieuwe blokken. Kan dit de oorzaak van het oplichten van het display zijn? Ik heb ze nog maar niet vervangen. Voor de zekerheid ook nog even achter gekeken. Daar zat nog maar zo'n 6 mm. Echter ontdek ik daar géén elektrisch kontakt voor de waarschuwing, alleen eentje die naar de wielas loopt. Enig idee wat er aan de hand kan zijn?

alvast bedankt!

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

het display meet alleen an de voorremblokken. de achterremblokken dus niet. de kabel die je achter hebt gezien is voor de abs sensor. als de blokken voor nog dik genoeg zijn is er een andere oorzaak voor de meldingen. mogelijk zijn de remblok sensoren defect.

joop5822 (0), 20 jaar geleden

Dank je voor deze - opnieuw - flitsende reaktie! Ik zal de bekabeling/aansluiting, voor zover bereikbaar eens goed schoonmaken. Wellicht dat het vele gepekel problemen gaat veroorzaken.

Joop

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.