Opel Zafira 2.0 DTL 80pk: onregelmatig toerental direct na start

Bouwjaar: 2000

Sinds een aantal dagen loopt mijn Zafira diesel (80 pk) km.stand 60000 direct na een koude start een aantal seconden bijzonder onregelmatig. Hoewel de toerenteller hierop nauwelijks reageerd en rond de 1000 rpm schommelt maakt de motor een sterk zagend geluid (hing, hing, hing) en komt er veel blauwe rook uit de uitlaat. Na circa 5 sec is alles normaal en doet het euvel zich de verdere dag niet meer voor. Iemand een idee?

hoogfrequent

Geplaatst door hoogfrequent (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 20 jaar geleden

Richard,

Als ik het zo lees, doet 1 cylinder in het begin nog niet mee. Ik denk dat er een gloeibougie of een verstuiver slecht is.

Succes, Thijs

corsaatje1834 (0) PRO, 20 jaar geleden

Hoe zijn de retourslangetjes??

hoogfrequent (0), 20 jaar geleden

Alvast bedankt voor jullie reactie. De gloeibougies zijn vorig jaar alle 4 vervangen maar het kan natuurlijk wel weer mis zijn. Kan ik deze gewoon doormeten met een ohm-meter? De retourslangetjes zal ik bij daglicht eens goed bekijken. Overigens deed die het vanmorgen prima hoewel het toch 2 graden vroor.

hoogfrequent (0), 20 jaar geleden

Vandaag de retourslangen gecontroleerd. Zien er m.i. goed uit (droog). Verder de gloeibougies doorgemeten. 3 stuks zijn 2,2 ohm. Eentje 1,8 ohm. Lijkt mij in orde?

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Waren achteraf waarschijnlijk toch de retourslangetjes. Ondanks dat deze er van buiten goed uit kunnen zien bleken ze bij een latere km-stand toch te lekken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.