Opel Astra: Knoppen ventilatie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Als je de knoppen heb van links naar rechts, 1= de temperatuur 2= de snelheid van de ventilator 3= op welke stand blaas de ventilator..

Als je die knop heb van 3( op de ramen blazen of op je voeten.
Dan kan je de knop niet meer op de stand van de voorruit draaien, dan hoor je de klep wel achter het dachboard en hij blaas half op de ramen, maar je kan de knop niet goed draaien..

Hoe kan ik zoiets verhelpen??

MVG Opel astra

Opel Astra Sport

Geplaatst door Opel Astra Sport (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

woesch (0), 17 jaar geleden

Er zijn 2 manieren , de eerste is dashbord kastje uitbouwen . Je kan dan kijken of het stangen stelsel niet verbogen is. De 2e oplossing vergt wel meer tijd maar dat is de middenconole waar de radio inzit uitbouwen. Achter de radio en onder waar de asbak zit , zitten nog torx schroeven die ook los moeten. Je zal de eerste niet zijn die het een en ander afbreekt. het is wel een tijd rovend klusje maar dan kan je wel achter bij de kachel komen.

wageral (0), 17 jaar geleden

Waarschijnlijk is het kabeltje, dat achter die knop vastzit, losgeschoten. Dat gebeurt nogal eens als je de middenconsole ooit hebt uitgebouwd. Het kabeltje zit dan nog wel vast, maar de buitenmantel is dan scheef komen te zitten in z'n klemmetje waardoor ie in de weg gaat zitten als je de knop helemaal door wilt draaien.

De enige oplossing is inderdaad de middenconsole eruit halen, maar de knoppenunit laten zitten (vasthouden terwijl je de console eruit haalt). Nu kom je door de knoppen iets naar vooren te buigen aan het bedoelde kabeltje.
Let op, doe het voorzichtig en met beleid; als de boel helemaal losschiet is het een behoorlijk gepruts om het allemaal weer in elkaar te zetten.

Succes,
Ger

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.