Opel Frontera 1999: koeling

Bouwjaar: 1999

tijdens het rijden met onze opel frontera-sport met airco met caravan steeg de temperatuur van de motor diverse keren, na verloop van tijd richting het rode gedeelte van de temp.meter.


na de motor steeds een half uur laten afkoelen,daarna met verwarming op max.zonder caravan airco normaal.

nico8129

Geplaatst door nico8129 , lid sinds 18 jaar geleden

8 Reacties

Opeltje PRO, 18 jaar geleden

kun je mischien ook nog even vertellen wat voor motor er in zit??nico8129, 18 jaar geledende frontera sport-4x4 2 deurs 1999 heeft als brandstof benzine en hand geschakeld, en de motor is een 2,2 ltr.

Opeltje PRO, 18 jaar geleden

ik denk dat je er vrede mee moet hebben. laat de motortemp eens exact opmeten bij je garage......een frontera met 2,2 benzine motor heeft het zonder sleurhut al niet makkelijk......laat staan met sleurhut.....het klopt dat de temperatuur flink stijgt, maar zolang hij nog niet in het rooie komt...is er niets aan de hand. overigens wil het vaak helpen om tijdens flink trekwerk de airco uit te zetten.

Opeltje PRO, 18 jaar geledenonze caravan is beladen 1200kg, dat moet toch kunnen met zo'n opel frontera-sport 4x4 bezine handgesch! is aanpassing koelsysteem niet mogelijk?Opeltje PRO, 18 jaar geleden

laat eerste eens de exacte temperatuur opmeten!

stel je voor dat de meter "liegt" , dan is er niets aan de hand toch? overigens, wat versta je nou onder te warm. onder het rode gedeelte is gewoonweg goed. en als hij hoger staat dan normaal bij het gebruik van sleurhut en airco is een normaal verschijnsel. de motor moet domweg meer werk verrichten en wordt daardoor warmer.Opeltje PRO, 18 jaar geleden
je brengt mij steeds verder, maar op je antwoord terug te komen, te warm is dat de temp.meter van 80-naar 100graden liep en daarna gestopt om niet in het rode vlak te komen. kun je met 100grd. of meer verder rijden.?Opeltje PRO, 18 jaar geleden


als de motor temp meter niet in het roode gebied komt is er inderdaad niets aan de hand.

axelsh, 18 jaar geleden

Wanneer je met een 1200kg zware caravan op stap gaat met de airco vol aan is het niet bijzonder dat de motortemperatuur oploopt. Als de temperatuur in zo'n geval niet in het rood terecht komt is het koelsysteem keurig in orde.Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.