Opel Meriva 2012: Koelventilator motorhuis

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: B14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 88

Sinds enige tijd gaat de koelventiliator in het motorhuis een seconde of 4 aan en dan 30 seconden uit. ook als de motor net ingeschakeld is en de motor koud. Dit i.c.m. de airco die altijd aan staat. Als ik de airco uitzet, dan lijkt er niets aan de hand.

In een bericht van ca. 10 jaar gelden spreekt iemand over een weerstand die defect kan zijn. Ik heb geen idee waar de weerstand zich bevindt en/of ik deze als leek zelf kan vervangen. Hoor graag iets van jullie.

Geplaatst door

Jaroenski (0)

al 1 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Is niks aan de hand dit is normaal als de airco aan staat.
Airco wordt goed koud ?

Hoi Kaleido, dank voor je reactie. Dat zei mijn garagehouder ook, maar ik weet zeker dat de koelventilator eerder niet zo vaak aansloeg.

Waarop baseer je dat deze frequentie en duur normaal is? Niet dat ik het niet geloof ofzo, maar in een Youtube video werd geduid dat het vaak aanslaan van de koelventilator een van de symptomen is van een defecte weerstand. Ben je daar mee bekend? Hoor graag.

Jaroenski 0

1 jaar

Vergeten: de Airco wordt koud.

Jaroenski 0

1 jaar

De fan wordt gestuurd door de druksensor in het airco systeem.
Hoe warmer het wordt des te vaker zal hij aan en uit gaan .
Schakeld de airco uit envrij de auto warm , laat hem stationair draaien en kijk of de koelfan aanslaat net rond de 100 graden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.