Opel corsa: koelvloeistof

Bouwjaar: 1994

Sinds 2 maanden moet ik om de 3 weken een liter koelvloeistof bijvullen.Soms lijkt het of het reservoir leeg is maar als de druk eraf is is het peil weer normaal.De koelvloeistof circuleert ook bijna niet meer alleen bij een hoog toerental iets en dat hoor je in de auto?

ronnie10444

Geplaatst door ronnie10444 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

allereerst hoort er ANTIVRIES in...en geen koelvloeistof. soms komt het inderdaad voor dat het peil ineens goed staat als de dop los is gedraaid...overigens lekt er geen koelwater uit de radiateur bij de temperatuursensor aansluitingen in de radiateur voor de koelfan?

ronnie10444 (0), 20 jaar geleden

Nee nergens een lekkage maar de koelvloeistof circuleert nauwelijks.Ik dacht dat het water+antivries of koelvloeistof moest zijn?

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

er zit normaal antivries in...dit moet je dus niet gaan mengen met koelvloeistof. hoe weet j dat het niet circuleert? in het tankje circuleerd het inderdaad nouwlijks...dat is normaal.

ronnie10444 (0), 20 jaar geleden

Nee heb ik niet gedaan zit alleen koelvloeistof in.In de aansluiting boven op het tankje komt er af toe een klein beetje koelvloeistof uit en alleen bij hoge toeren.En voor de rest borrelt het onderin het tankje.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

dat er alleen op toeren iets uit het dunne slangetje boven op het tankje komt is normaal....maar het borrelen is niet normaal.

koppakking mogelijk lek?

ronnie10444 (0), 20 jaar geleden

Zou het ook mijn waterpomp kunnen zijn want er komt een schurend geluid uit de richting van pomp?

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

waterpomp geeft geen borreltjes in het tankje denk ik,,

ronnie10444 (0), 20 jaar geleden

bedankt voor je reactie

Kay6167 (0), 20 jaar geleden

Wat gebeurt er als je toch koelvloeistof en antivries met elkaar mengt?

groeten Kay

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

heb je kans dat de koppakking er tussen uit "vreet" en andere lekkages gaan voorkomen.

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Als je diverse koelvloeistoffen door elkaar gebruikt is er kans op schuimvorming,wat de koelcapaciteit doet verminderen en zeker problemen geeft.
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.