Opel Corsa: Olie bijvullen & koelvloeistof bijvullen

Bouwjaar: 1996

Hi,

Ik vraag me af om de hoeveel km's ik normaal gesproken olie bij moet vullen en wanneer ik moet verversen. Met andere woorden wat zal de auto gebruiken aan olie normaal gesproken. Wat gebeurt er als ik er teveel olie ingooi? Kunnen de olien gemengd worden halfsyntheet, volsysntheet 0W40, 5W40, 10W30 enz.
Kan er gewoon koelvloeistof van elk merk bijgevuld worden?

Jack4799

Geplaatst door Jack4799 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

olie bijvullen van verschillende specificaties zou ik niet doen. het verversen is voorgeschreven bij deze wagen bij 15.000 km of 1 jaar. koelvloeistof kan ook niet zo maar even gemengt worden. bovendien zit hier ANTIEVRIES in. dus er zal ook antivries weer in moeten en geen koelvloeistof. wat het bijvullen betreft...dit hangt er vanaf hoeveel de motor verbruikt aan olie enz....regelmatig peilen dus...

Jack4799 (0), 20 jaar geleden

Bedankt Opeltje,
Nog zou ik graag antwoord op de vraag willen krijgen als ik teveel olie bijvul.
7000 km geleden heeft de auto een grote beurt gehad en sindsdien heb ik al 3 liter olie bij moeten vullen. Voor mijn gevoel is dit niet normaal, of wel?
De dealer heeft er vol syntheet 5w40 ingegooid en ik dus ook.
Bij voorbaat dank voor Uw reactie!

Jack

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

3 liter olie in 7000 km is veel maar kan wel...1 liter op 1200 km is het maximale. maargoed, veel vind ik het wel. als je dit bijvult en het oliepeil is niet te hoog en de motor heeft geen lekkage kan het geen kwaad.

Jack4799 (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reacties Opeltje.
Ik denk dat je bedoelt 1 op 1200.
De motor vertoont geen lekkage en het oliepeil bereikt nog niet eens het maximale, na verscheidene malen gepeild te hebben.
Ik koester nu een beetje argwaan m.b.t. de grote beurt bij de dealer. Ook het koelvloeistofpeil was ver onder het minimale. Zou jij Opeltje, hiervoor een logische verklaring kunnen vinden?

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

inderdaad bedoel ik 1 op 1200. heb het even aangepast in de posting..ik heb voor deze zaken geen logische verklaring voor je problemen.

Kay6167 (0), 20 jaar geleden

Wat gebeurt er als je olie met verschillende specificaties mengt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.