Opel INSIGNIA SPORTS TOURER SW: Koelvloeistof kookt bij 90 graden

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 103

Hoi,

Vandaag gaf mijn Insigina opnieuw aan dat er de koelvloeistof moest worden bijgevuld. Bij het openen van de koelvloeistof reservoir kwam er veel lucht vrij. Tegelijkertijd vulden het reservoir zichzelf bij tot het juiste niveau. De vloeistof in het reservoir was aan het koken (lucht bellen) maar volgens de meter was de temperatuur 90 graden (normaal). Na 15 min rijden zat er opnieuw lucht in de tank.
Wat kan hier het probleem zijn ?
- Dop van de tank met veer ziet er goed uit.
- De auto is 3 jaar oud en heeft -+ 70.000 km dus een koppakking lijkt me nog niet aan de orde.

groeten,
Remco

Irrgang

Geplaatst door Irrgang (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Insignia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 7 jaar geleden

De ontluchtingsslang van je radiateur naar je tankje zit waarschijnlijk verstopt , kijk eens of daar vloeistof uit komt als de motor loopt.
Dat het begint te koken is normaal er treed drukverlaging op als je de dop los draaid , dus kookpunt verhoging.

Irrgang (0), 7 jaar geleden

Hoi, bedankt voor je advies.
Ik heb de kleine slang op reservoir los gemaakt en die is niet verstopt. Er zit wel een platsic vernauwing in met een gaat van maar 2 mm. Die heb ik schoon gemaakt ...even zien of het helpt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Insignia of stel zelf een nieuwe vraag.