Opel Astra: (koel)vloeistof lekkage voor passagierszetel

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTi

Hallo,

Ik kamp momenteel met een vocht probleem binnenin mijn Opel astra G. De bekleding van het voetgedeelte voor de passagierszetel is helemaal nat. Afgaande op de reuk en het plakkerige gevoel, denk ik dat het koelvloeistof is. Ik voel nattigheid achteraan de kachel, maar ben hier niet helemaal zeker van.

Heeft iemand ervaring met dit probleem. Kan iemand mij zeggen wat de procedure is om die kachel eruit te halen. Moet hiervoor het dashbord er helemaal uit ?

Alvast bedankt,

Groeten,

Sven

svenjcharly

Geplaatst door svenjcharly (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kachelradiateurtje misschien lek maar vermoedelijk zijn het de O-ringen van de koelwateraansluitingen die lekken.
Het werk wordt er niet minder om, de kosten wel.
Middenconsole moet er uit, dan 2 steuntjes van het dashbord verwijderen, daarna de klemmetjes van de onderbak waar het radiateurtje in zit verwijderen.
Aan de voorzijde van het radiateurtje zitten de wateraansluitingen. Deze zijn geborgd met een soort vork. Deze kun je er naar de zijkant uittrekken. Knijp voordien de waterslangen onder de motorkap dicht zodat niet het hele koelsysteem leegloopt in je auto.
Als de borgingen los zijn, kun je de koeler verwijderen. Reken maar op 2 tot 3 uur werk als je het voor de 1e keer moet doen.

Gr.

svenjcharly (0), 16 jaar geleden

Hey Petje,

Alvast bedankt voor de hulp. Misschien nog 1 vraagje: voor het verwijderen van de middenconsole moet ook de radio eruit veronderstel ik. Dit is nog altijd de originele. Heb ik hier speciale klemmen voor nodig of kan je die er gewoon uitschroeven. Moet ik ook oppassen voor codes en dergelijke ?

Alvast bedankt,

Sven

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee hoor, zo hoog kom je niet. Met middenconsole bedoel ik dus het gedeelte dat tussen de beide voorstoelen zit bij de handrem.
De scheiding zit ter hoogte van de asbak.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.