Opel vectra-B 1,7TD: Koelvloeistof niet te ontluchten????

Bouwjaar: 1996

Dag allemaal,

Ik ben al een paar dagen bezig om het volgende probleem op te lossen en geraak er niet uit : Ik heb een maand geleden een nieuwe waterpomp gestoken omdat deze lekte(asje ingelopen). Sindsdien krijg ik men water niet in men circuit gehouden alhoewel hij zelf zou moeten ontluchten zie je wel degelijk terwijl hij het water langs het reservoir door de stop naar buiten duwt af en toe een luchtbel naar boven schieten. Dus heb ik ondertussen de koppakking veranderdt omwille dat ik vermoede dat daar het probleem ging zitten! Resultaat nog altijd hetzelfde!!!! Als iemand hier raad mee heeft zou ik ten zeerste appreciêren!!

Alvast bedankt voor de moeite!!

Sluukes Largo

Largo

Geplaatst door Largo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

komt er steeds weer lucht in?
als dat zo is dan is je systeem nog ergens lek.
Als je motor draait wordt er dan wel druk opgebouwd?
Koelvloeistof pijl OK.
Is je dop van je reservoir wel goed (rubber).

mvg Reinder

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

1.7 Isuzu motor kop laten afpersen. Willen nog wel eens scheuren.

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

zit de radiateur inwendig niet dicht?

Largo (0), 18 jaar geleden

De kop is afgeperst en getest geweest. De radiator heeft nergens een koude plaats als de motor draait en alle buizen worden warm! Ik ga nu men nieuwe waterpomp eens terug uitbouwen en opnieuw inbouwen, mischien een fabricagefout in de nieuwe pomp!

Sluukes Largo,

en bedankt voor de reacties!!

Largo (0), 18 jaar geleden

Oplossing :
Heb de waterpomp terug uitgebouwd en een nieuwe dichting gaan halen bij Opel en alles terug gemonteerd en gedaan!! Waarschijnlijk een fout in de dichting alhoewel dat je zou zeggen dat deze dan water zou lekken. Heb lang moeten zoeken maar mede jullie site en jullie reacties...

Waarvoor dank,

Sluukes,

Lange

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.