Opel Omega: koelvloeistof peil

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik heb een omega 2,5 v6 aut.
Sinds een week of 10 zegt het dashboard koelvloestof peil.
Als ik dan kijk is er niet veel aan de hand, tot 8 weken geleden. Na onder druk zetten bleken er O-ringetjes in de keolvloeistof brug poreus te zijn. Vervangen! door de opel dealer. Na het ophalen, gaf hij s'avonds aan koelvloeistof peil. Kijken niets aan de hand. Dat heeft hij een week of wat vol gehouden af en toe. wel steeds gekeken, maar dan was er niets aan de hand. motor uit, opnieuw starten en de melding was weg. tot 2 weken geleden weer een melding en gekeken en er was een cm of 4 weg uit het reservoir. weer naar opel, onder druk. Toen lekte hij ergens anders, in de buur van de warmte wisselaar ofzo, het was veel werk in ieder geval. zaterdag opgehaald, en nu dinsdag zei hij weer koelvloeistof peil. Is het domme pech dat hij heeft gelekt en dat de sensor misschien niet lekker reageert. of komen er luchtbellen langs van het opnieuw afvullen. Hoeveel cm mag het reservoir zakken na het afvullen. gebeurd het vaker dat die sensor niet geod reageert?
Ik moet er volgende week vrijddag mee naar Oostenrijk. Graag reactie. Alvast bedankt Ruud

Rbongers2000

Geplaatst door Rbongers2000 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tjinne (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde voorgehad en bij het onder druk zetten kwam er een piepklein gaatje te voorschijn in de rubberslang rechts die van de radiator naar het blok loopt,na vervanging geen meldingen meer en het water blijft altijd op dezelfde hoogte staan.Daarmee ben jij natuurlijk niet geholpen hé.

Rbongers2000 (0), 18 jaar geleden

Dank voor de reactie.
Maar ik mag toch aannemen dat een opel garage na twee keer onder druk zetten, zoiets simpels wel had gezien. Heb net na het rijden de dop rustig los gehaald, dan stijgt het niveau flink, en komt weer de melding koelvloeistof peil. meld hij dit ook als hij te vol is??

buzzin (0), 18 jaar geleden

na afvullen en 1 keer draaien zak het peil altijd iets.

overigens, als je er mee naar oostenrijk rijd kan dat geen kwaad hoor. Gewoon even eens in de paar dagen en tijdens de lange rit even kijken hoe het er mee staat (en vaatje koelvloeistof meenemen). ps. tijdens de rit: laat eerst de motor afkoelen! (half uur tot uur ofzo, als je gaat eten/lunchen)

Mocht er toch te weinig in zitten en je kunt niet stoppen/bijvullen(ivm temperatuur) kun je gewoon even doorrijden zolang je maar oplet dat je niet lang stil staat.

(Ik heb een auto gehad die 5 liter per week lekte, nooit echt problemen mee gehad, behalve dat het glad werd onder m'n auto)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.