Opel Corsa: koelvloeistof verlies.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allemaal,

Corsa verliest denk ik via de dop van het expansievat met rijden vloeistof. Zie namelijk niets lekken onder de auto etc. Temperatuur loopt op tot iets voor de 100gr en daarbij zie je het koelvloeistof iets stijgen in het vat. Pas bij 1 streepje voor de 100gr zakt het weer omdat de koelvin aanslaat en dus de thermostaat opent. Geen sludge te zien aan de oliedop geen water te zien aan de oliepeilstok
Kachel geeft gewoon warmte,radiateur is ook overal warm,slangen beide zijden ook.Geen witte rook uit de uitlaat.

Kan het zijn dat de thermostaat te laat opent? dus defect want ik lees meestal problemen dat het systeem open blijft staan dus niet warm word maar hier heb ik geen last van. Paar keer bijgevuld met water echter zakt steeds onder minimum terug na stilstand/afkoelen.

Koppakking hoop ik uit te sluiten maar dit kan denk ik enkel door te laten meten op gassen toch?

Lees het graag.

Thierrydj

Geplaatst door Thierrydj (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kleijn (0), 12 jaar geleden

probeer het eens met een nieuwe dop

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Vermoed het begin van een lekke koppakking. Defecte dop komt zelden voor. Dan zou je ook water cq. kalkstrepen op het overloopvat moeten zien van het koelwater. Lekke waterpomp kan ook nog. Door de warmte verdampt het koelwater waardoor lekkage onder de auto slecht te zien is.
Controleer ook slangaansluitingen op kalkstrepen cq. lekkage.

Thierrydj (0), 12 jaar geleden

lees op diversen sites van Opel dat het ook de 3 wegklep kan zijn,vandaag gekeken onder de auto omdat het lekken sneller ging en inderdaad hij lekt bij de kraan/3 wegklep.

Jammer dat deze niet eerder werd getipt als eventuele boosdoener.
Heb in ieder geval weer wat te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.