Opel Corsa: koppakking?

Bouwjaar: 1995

ik heb al een paar weken dat er , ook als de motor warm is, witte rook uit de uitlaat komt.

dit is natuurlijk normaal met dit weer zou je zeggen, ik zie het wel vaker bij corsa's...

maar nou heb ik pas een beetje koelvloeistof van een ander merk bijgevuld en nu ruik ik opeens een soort van kattezeik-lucht uit de uitlaat als ik de auto start en ongeveer 15 minuten later lijkt het weg te zijn.

er zitten zo ver ik kan zien geen waterdruppeltjes op m'n oliepeilstok, komen er geen bubbeltjes in m'n koelwater als de motor draait en zit er geen gele drap aan de olievuldop...

nou zie ik wel dat er bij de koppakking olie-sporen zitten...

kan het misschien zijn dat de kop niet goed vast zit of dat er een klein scheurtje in de koppakking zit? Ik dacht eigenlijk dat de koppakking er meestal in 1 keer "uitvloog"

de cilinderkop is er al een keer af geweest omdat de distributieriem er af was gelopen.. dit was ongeveer 30.000km terug...dit kan neem ik aan geen montagefout zijn geweest omdat ik olie zie zitten bij de pakking?

wie weet raad ?

ps ik ga binnekort maar naar de dealer voor een testje maar ik vrees voor het ergste


corsa x1.4xe

Geplaatst door corsa x1.4xe (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Die kattezeik lucht komtvan de katalysator die bij koude motor een veel rijker mengsel moet verwerken, en dat brengt die lucht met zich mee.

Die olie komt deze niet vanaf het klepdeksel weg, en dat t doorloopt naar beneden, klepdekselpakkingen gaan vaak stuk bij oudere auto's

Als je niet vaak olie en niet regelmatig koelvloeistof hoeft bij te vullen, dan zal t wel mee vallen met die koppakking.

Willem

corsa x1.4xe (0), 19 jaar geleden

ik heb er momenteel geen katalysator meer opzitten maar een vervanger, maar de lucht ben ik pas gaan ruiken nadat ik de koelvloeistof had bijgevuld.

ik heb geroken aan het flesje maar dit lijkt niet op de lucht uit de uitlaat ,maar er staat wel op het flesje dat er een bittere stof aan toegevoegd is zodat kinderen er niet van drinken... dit zou misschien de lucht verklaren als de vloeistof verbrand wordt.

de olie die ik zag is inderdaad bij de dekselpakking...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.