Opel Corsa: Koppakking stuk?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

ik heb een opel corsa uit '94 en gister zag ik dat me motor 100gr+ werd en toen bleek me koelwater tank leeg te zijn ik heb hem toen gevuld.
toen ik hem startte kwam er witte rook uit me motor en me tankje was weer leeg :) waarschijnlijk is me koppakking dus stuk maar is dit altijd het geval als er witte rook uit je uitlaat komt? en zo ja het vervangen kost minstens 600 euro is het dan nog wel waard om het te laten maken?


gr Robin

Robbertnovsteki

Geplaatst door Robbertnovsteki (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Wit= water. Dus dikke kans dat de koppakking lek is. Maar als er zoveel stoom uitkomt, dan heb je vermoedelijk ook al wel startproblemen gehad met een koude motor: de 1e keer aanslaan op 3 cilinders, later overgaand op normaal lopen?
Pakkingsetje €100,-, kop laten vlakken +/- € 45,- en 3 - 4 uurtjes werk x € ??? Koelvloeistof enz. Tel maar op. Moet er niets tegen zitten door bijv. afbrekende bouten, maar dat valt bij deze meestal wel mee.
Of het dat waard is? Ligt er maar aan wat jou(!) die auto waard is................. Als het verder een goede is:voor de reparatiekosten koop je ook geen goede andere............

Gr.

Robbertnovsteki (0), 15 jaar geleden

ik had geen start problemen, maar er komt wel mega veel witte rook uit en het ruikt ook naar koelvloeistof.
het lastige is dat ik hem net te koop heb gezet ivm nieuwe auto dus zit met een dilemma wat ik er nu mee moet doen naar de sloop brengen of laten maken

ik denk dat me auto 1000 euro waard is "weinig" km gemaakt (115.000) en geen deuken of iets alleen hier en daar een krasje

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Probeer eens bij andere garages wat een koppakking vervangen daar kost. Zo'n auto lijkt me ook nog wel te verkopen, zeker als het motortje weer goed loopt.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.