Opel Kadett: koppeling

Bouwjaar: 1983

hallo,

Ik beschik over een opel kadett D van 1983 (1200S). Mijn koppeling glijd door. Welke koppeling past er op deze wagen (behalve de originele)

MVG, Tjet

Tjet

Geplaatst door Tjet (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gewoon een koppeling voor deze auto halen bij een automaterialen zaak.

Willem

General Motors (0), 19 jaar geleden

1.2s E-kadett (ohv-blok )past ook.

Mvg General Motors

Tjet (0), 19 jaar geleden

Ik heb nog nooit zelf een koppeling vervangen. Is dit moeilijk bij een d-kadett? Kan er iemand tips geven aub.

Mvg, Tjet

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Onder het linker voorscherm kun je de zijkant van de bak zien. Hier bevindt zich een grote zeskante dop. Deze verwijderen. Hierachter kijk je in de achterkant van de prise-as. In de prise-as zit 'n borgveertje. Deze verwijderen. Daarachter zit een 12-kant inbusboutje. Deze verwijderen. Onder aan de bak zit een deksel met 3 boutjes vast. Deze verwijderen. Iemand de koppeling laten intrappen en de drukgroep op 3 plaatsen ( bij klinknagelverbinding) blokkeren met klemmen in de vorm van 'n U. Daarna koppelingkabel loshaken aan de bedieningsgaffel. Hierna de prise-as terugtrekken uit de hoofdas. De 6 boutjes van de koppeling losdraaien en de koppeling valt er kompleet uit. Let even goed op hoe de koppelingplaat op de diafragma ligt zodat bij montage de goede zijde weer naar de motor ligt. Bij montage de plaat met diafragma in 1 x monteren en eerst de prisa-as aandrukken voordat de diafragma vastgedraaid wordt. Niet vergeten de U-klemmen te verwijderen. Inbusboutje weer monteren en as aandrukken tot tegen aanslag. Borgveertje weer monteren. Zeskant dop weer monteren. Afdekkap onderzijde weer monteren en kabel aansluiten en afstellen. Klaar.

Tjet (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de reacties.

Nog een vraagje, Ik weet een opel corsa A 1200s staan. Zou deze koppeling passen?

Mvg, Tjet

General Motors (0), 19 jaar geleden

Als het een OHC - blok is past deze niet.

Mvg general Motors

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.