Opel Astra: koppeling werkt plots niet bij vorst

Bouwjaar: 2001

Op mijn Astra 1.6 SW werkt, zonder enige aanleiding de koppeling af en toe niet als het buiten zo rond het vriespunt komt. De ene keer direct na het starten,bij het wegrijden, de ander keer na enige minuten te hebben gereden,en dan doemt plotseling het euvel op bij het terugschakelen. Na stilstand is de auto dan niet meer in de versnelling te krijgen. Enige minuten wachten, en dan kan er weer gekoppeld en ontkoppeld worden, en lijkt het probleem weer verleden tijd. De hydraulische olie is al reeds compleet vervangen, om vocht uit te sluiten. Vlak voordat het euvel zich aandient, lijkt de koppeling ook helemaal "onderin" te zitten. Bij het op laten komen van de koppeling springt de auto dan ook weg.

stroberto

Geplaatst door stroberto (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

roygsi (0), 18 jaar geleden

koppelingskabel vervangen, misschien zitten er rafels in, of is ie helemaal droog en vuil. of er zit ijs tussen de binnen/buitenkabel zodat ie blijft hangen.

en mocht het niks helpen, heb je in ieder geval weer iets uitgesloten. dan kan het bijna alleen maar in je blok / koppelingsplaten zelf zitten maar dat lijkt me vrij sterk

succes

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Koppeling is hydraulisch en heeft dus geen kabel.

waarschijnlijk je koppeling hulp cilinder slecht aan het worden.

om deze te vervangen moet je versnellings bak eruit.

Lekker klusje &#&%^&, blij dat ik dit al achter de rug heb.

Willem

stroberto (0), 18 jaar geleden

Hallo, het is inderdaad een hydraulische koppeling. Heb je enig idee, wat de kosten ongeveer zullen zijn, bij reparatie in een Bovag garage,géén Opel dealer? De auto heeft 150000 kilometer gereden, en er liggen de laatste maanden steeds een paar druppels olie, ik kan niet zien of het motorolie is of hydraulische olie, op de tegels onder het motorblok. Kan dat iets met het euvel te maken hebben wat jij aangeeft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.