Opel Vectra: koppelinspedaal eenmalig zwaar na lang op snelweg, daarna weer n

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo allemaal,

sinds kort heb ik een opel vectra hatchback 1.6 16v uit 1997

In ben redelijk handig en doe veel zelf aan mijn auto's, maar wat ik nu heb, ben ik nog nooit eerder tegengekomen. Ook kan ik op andere forms weinig vinden:

Ik heb laatst vernomen dat, na een lang stuk op de snelweg rijden (>50 km), het koppelingspedaal zwaar intrapt. Het vreemde is dat het maar 1 maal doet, Daarna is het weer normaal totdat er weer een eind op de snelweg (dus zonder koppling te gebuiken) is gereden. Hij onkoppelt verder goed en gaat ook goed in en uit de versnelling. Er zit voldoende remvloeistof in en er is geen lekkage zichtbaar (verbruikt ook geen vloeistof). Verder maakt hij geen 'klonkend' geluid, rammlt hij niet en slipt hij niet door. Wel pakt de koppeling behoorlijk bovenin (pedaal hoeft lang niet helemaal te worden ingedrukt om te ontkoppelen en moet vrijwel helemaal naar boven terug)

m.a.w: hij vertoont geen enkel naar symptoom, behalve dat het koppelingspedaal eenmalig erg zwaar gaat na een eind op de snelweg te hebben gereden en dat hij behoorlijk hoog aangrijpt.

Wie o wie kan mij hiermee helpen

Gr, Patrick

pjabman

Geplaatst door pjabman (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kleijn (0), 13 jaar geleden

klopt heb ik zelf ook met mijn vectra
denk dat plaat blijft plakken
maar het is niet vervelend dus ik laat het maar zo

alleen dat hoog aangrijpen heb ik niet

pjabman (0), 13 jaar geleden

en het wordt bij jou ook niet erger?

Ik moet binnenkort namelijk met de vec op vakantie (1400km heen en 1400km terug). Kan natuurlijk preventief de koppelingsset vervangen, maar als dat niet nodig is, besteed ik het geld uiteraard liever aan mijn vakantie.

Gr, Patrick

kleijn (0), 13 jaar geleden

nee ik heb er een tijd last van gehad
maar eigenlijk is het vanzelf weer weg gegaan
en versleten is die niet heb pas 110000 km weg

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

heb het ook, alleen bij echt lange stukken (minimaal 80 a 100km zonder koppelen).

Vectra-B 2.5 V6 > handbak > 1996 > koppeling nu 100.000km oud > Redelijk verse olie in systeem..

het kan wel helpen je koppelings systeem te verversen..

Willem

pjabman (0), 13 jaar geleden

Dank je Willem, zal ik dat in ieder geval even proberen. Even kijken wanneer mijn broertje tijd heef om mij te helpen.

Gr, Patrick

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

haha, Zit met net te bedenken, maar mijn Dagelijkse werk voertuig (Mercedes Benz 1217L (12tons distributie truck) 1999 met 260.000 op de klok), heeft dit in ernstige maten, al heb alleen maar de A13 (weg van een km of 12 lang) van begin tot eind gereden gaat al 1 of 2x zwaar voor ie weer. licht gaat..

Koppelings olie daarvan is ingeveer Zwart met allemaal klonterige dingetje erin..

Deze olie is al meerdere keren vervangen in 1 jaar tijd (Door MB Dealer!!), maar die ellende blijft, en de koppelings vloeistof blijft vuil worden...

Koppeling Kompleet icl cilinders vervangen bij 198.000km..

Sorry, moest het even kwijt, probleem kwam me meer voor bedacht ik me, en dus niet alleen bij opel!!




Willem

pjabman (0), 13 jaar geleden

zo... vloeistof ververst (eezi bleeder) en het kwam er helder en zonder lucht uit. Wel een beetje geler dan de nieuwe, maar gelukkig niet zo zwart als bij jou Willem. Heb echter niet het idee dat het geholpen heeft. het blijft zwaarder gaan na een stuk op de snelweg. Zit er niets anders op dan eens aan de binnenkant (lees: plaat en drukgroep) te kijken. Maar dat is iets voor later.

Dank jullie allemaal voor de hints en tips.

Gr, Patrick

pjabman (0), 13 jaar geleden

Ondertussen weer even geleden. Ben met het veccie naar toscane gereden (en weer terug. totaal bijna 3000 km) zonder problemen. Koppeling bleef zwaar gaan na een eind op de snelweg, maar bleef goed ontkoppelen. Ook in de bergen geen problemen. Ik blijf dus geen idee hebben wat het is/was, maar blijkbaar geeft het ook niet zoveel.

Doix (0), 13 jaar geleden

Hier nog een, een Vectra met z18xe motor. Heb hem nu ruim 2 jaar en het valt me op dat inderdaad vaak na lange stukken op de snelweg de koppeling eenmalig zwaar gaat .... het is al 2 jaar zo en bij diverse controles (b)leek alles normaal. Ook twee keer Spanje gedaan (1 keer 5.000km en 1 keer 4.000km) met de auto en op de een of andere vreemde manier had ik het daar niet...... door de warmte / droogte misschien, gek gedacht?

Greetz,

Aad ~ Doix

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.