Opel Vectra: schakelstang klembout vectra B (1997)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo allemaal,

mischien stomme vraag: Maar waar kan ik de schakelstang klembout bij een vectra b1 uit 1997 vinden om zo he schakelmechanisme af te stellen?

In eerdere posts in wel de loctie van de corsa c genoemd, maar daar zit hij niet bij een vectra b1.

Gr, Patrick

pjabman

Geplaatst door pjabman (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Patrick Je kijkt er wel zo over heen . Waar de buis over gaat in een massieve staaf zit een kleine klem met 2 maal sl. 13. midden onder de auto t.h.v. de katalisator. Houd rekening met de speling van het systeem bij het afstellen. Succes.

pjabman (0), 13 jaar geleden

Dank je, Punt. Ik zal op de speling letten. More news to follow.

pjabman (0), 13 jaar geleden

Hij zit helaas niet waar je zei dat deze moet zitten, Punt.
Onder de auto zit helemaal niets van schakelmechaniek. Hij komt vrij hoog uit het schutbord vandaan. Ik zag hem niet omdat ik aan de onderkant zat te kijken, ik moest er echter bij de bovenkant bij (1x bout 13). Wel op de plek waarde buis overgaat in het mechanisme. echter, tussen schutbord en motorblok in... lekker bereikbaar ;)

Ondertussen gelukt, klembout paar slagen los, pook gefixeerd middels boorpunten, schakelstang gedraaid totdat ik de stelstift in kon drukken. Toen de klembout weer vast gedraaid, stelstift terug getrokken (anders ging schakelen niet, hoewel vraagbaak van Ovingh anders beweert.) en ... Voila!

schakelt soepeler, echter... nog steeds beetje moeilijk van de 3 naar de 2 terug... misschien nog een beetje fidelen

In ieder geval bedankt voor je reactie Punt. daardoor ben ik hem uiteindelijk wel tegengekomen.

Gr,Patrick

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Sorry dat ik er 10 cm naast zat !!! Bij het afstellen moet je de speling voor de auto staand naar rechts draaien anders krijg je waar je nu last van hebt. Bij de "oude"bakken moest je een boortje van 5mm in dat gaatje aan de bak steken . Bij de jongere zit dat pennetje er al en als je voorzichtig ga schakelen springt deze door veerkracht weer terug. Maar of jij dat ook had en bij welk jaar af . dat neem je me toch niet kwalijk. Gr. Jan.

pjabman (0), 13 jaar geleden

hahaha, zeker niet Punt (ah, ik zie nu pas dat het "Jan" is). Jouw reactie heeft me juist op het goede spoor gebracht. de stift etc wist ik wel.. het ging me idd om de klembout. Maar die heb ik zoals gezegd mede door jouw reactie gevonden. Dus nogmaals dank.

-edit- wilde slechts een uitvoerige eindoplossing geven :) -edit

Gr, Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.