Opel Vectra: Kraken onder de auto om wanhopig te worden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb sinds een jaar een opel vectra c waarmee ik het volgende probleem heb namelijk kraken onder de auto.waarschijnlijk komt kraken van voren. Al een paar keer naar de dealer terug geweest die heeft het geprobeerd op telossen alleen zonder resultaat volgende hebben ze vervangen rubbers stabilsatie stang voor, een modificatie van de rubbersteun van de radiateur helaas nog geen oplossing.
Ik zal proberen uit leggen wanneer dit optreed vooral als de auto even heeft stilgestaan het kraken treed willekeurig bij een constante snelheid een goede of een slechte weg optrekken bij het opzettelijk slingeren temperatuur heeft ook geen invloed na enige tijd komt er een beduidend harde kraak en dan blijft het zolang ik rij .Soms hoor ik dagen niks en dan wel weer.

Voor mijn gevoel is alsof er iets onder spanning staat wat geen kant op kan zelf denk ik de ophanging de boosdoener is die het gekraak doorgeeft een het chassis dat het daardoor luider gaat klinken.

De dealer heeft echt zijn best gedaan om het op te lossen maar tot op heden is dat helaas nog niet gelukt jammer want het is een fijne auto

hummer4me

Geplaatst door hummer4me (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

roygsi (0), 16 jaar geleden

ik denk aan de schokbrekerveren

maar neem aan dat de dealer hier ook goed naar heeft gekeken

hummer4me (0), 16 jaar geleden

Is ook na gekeken. Volgens hun is dit niet mogelijk was nergens spelling te vinden zou alleen kunnen als het een oudere auto zou zijn met een behoorlijk aantal kilometers op de klok dan kan er door slijtage ruimte kunnen onstaan zodat BV de veren in de veerschotels iets kunnen bewegen

Witte Ad (0) PRO, 16 jaar geleden

Ga naar een bedrijf met een veringtester, dit is een apparaat met twee trillende platen, de betere kunnen in frequentie worden geregeld. Alle rammeltjes haal je er dan uit.
geen valbank, maar een schudbank dus.

NB als de dealer de stabilisatiestangen te vast draait blijft het kraken... dan heb je de rubbers afgeknepen (echt wel vervangen?)

hummer4me (0), 16 jaar geleden

Zijn inderdaad vervangen ik heb het zelf gezien monteur heeft ze inderdaad zoals je zei niet muurvast gezet. Ik heb ook als ik op een vlakke asfalt weg rij bij een constante snelheid dus niet bij het gas geven of gas loslaten. Ik heb vorige week over een pad gerden bestaand uit kleine keien geen enkel gekraak zet ik de auto daarna op de parkeerplaats stap dik uur later weer in de auto en daar is het gekraak weer zoals ik sl zei om wanhopig te worden

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

controleer eens of er geen plaat werk deel is gescheurd met een elkaar rakend randje

popey (0), 16 jaar geleden

Even ruimte maken in de rubbers van de stabilisatorstang, licht invetten,kraakt het niet meer dan is de oplossing gevonden.

spreek uit ervaring,hoeft niet perse hier het geval te zijn.

popey

gts3856 (0) PRO, 16 jaar geleden

rubber hoes om de onderste spieraal veer monteren en het gluid is weg
gr gts

Rsmk2 (55), 16 jaar geleden

Hoi Hummer,

Ik heb ook een vectra gts uit 2003 en precies het zelfde probleem. Het geluid komt uit de rubbers van de versnellings bak en radiateur. (rubber wat langs metaal schuurt)

Bij mij ligt het aan het weer, zo is het een tijdje weg en zo is het er weer. Vooral bij stationeer lopen of bij het stoplicht kijken mensen je aan... Zomerweer is piepen en kraken, in de winter is het rustig...

Als je nu al start begint alles te kraken en te piepen

Je kunt het tijdelijk oplossen door bv wat WD40 op de rubbers te spuiten, dan is het een tijdje weg.. Vervangen heeft echt geen zin..Is een typisch vectra kwaaltje.

De opel dealer heeft dit voor mij uitgezocht en het probleem is bij de huidige vectra`s opgelost. Maar volgens opel duitsland konden ze de rubbers wel vervangen maar bood dit geen oplossing voor het probleem.

LET op er is dus niet kapot of versleten of dingen om je zorgen over te maken... Probeer maar eens wat olie of siliconen op de rubbers te spuiten en je zult zien dat het een tijdje weg is.

Bij mij althans wel maar na een maandje of zo begint het weer......

rottieroodmax (0), 16 jaar geleden

Misschien een scharnierpen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.