Opel Zafira: Kraken voorzijde bij drempels e.d. 2.0DTI elegance

Bouwjaar: 2002

Hallo allemaal,
Sinds enige tijd last van kraken aan de voorzijde van de auto.
auto reeds 2x teruggeweest bij dealer voor het reinigen en smeren van een 'stabilisatorstang'?? Probleem komt echter steeds terug. Schijnt een kwaaltje te zijn ?
Wederom een service afspraak gemaakt.
Heeft iemand hier nog een idee over ??
alvast bedankt.
Bert

dupl-u-13199-5dd1481d44d73+bertf

Geplaatst door dupl-u-13199-5dd1481d44d73+bertf (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Frans3262 (0), 19 jaar geleden

Ik heb dit ook en al lang, heb er echter nooit naar laten kijken, denk dat het de schokbrekers zijn. Ik rem tegenwoordig gewoon echt af voor drempels, in andere gevallen dan drempels heb ik geen vering/schokbreker bijgeluiden. Kortom, ik maak me er niet druk om.

sleutelgek (0) PRO, 19 jaar geleden

de stabelisatorrubbers geven dit geluid. demonteren en inspuiten met speciaal vet van tune up bied de uitkomst. overigens is dit een nieuwe oplossing..

Blom1308 (0), 19 jaar geleden

Het zijn de rubbers van de stabilisatorstang. Het insmeren gaat goed, maar naar ongeveer een jaartje ben je weer aan de beurt. Met name met koud weer gaat het weer opspelen. Ik heb er zelf behoorlijk last van gehad. De dealer heeft ze eraf gehaald en ingevet vorige winter. Het kraken kwam deze winter dus weer terug.

Bij mij hebben ze het wederom ingevet, wat ongeveer twee weken goed ging. Toen begon het kraken opnieuw. Nu hebben ze de rubbers vervangen en is alles weer OK. (Ik rijd ook Zafira 2002)

Gr,

Blom

Hans4040 (310) PRO, 19 jaar geleden

Siliconenvet Molykote 111 .
Wereldspul!
1x insmeren ,nooit meer kraken.

mvg,
Hans.

rottieroodmax (0), 19 jaar geleden

Kijk ook even je scharnierpennen van de deuren na.Is geen grapje,ik heb het ook gehad met een Kadett.OOk kraken,ik heb de pennen een tikje gegeven en het was over.De auto "wringt" over een drempel.
gr Marcel.

dupl-u-13199-5dd1481d44d73+bertf (0), 19 jaar geleden

Bij mij komt het kraken iedere maand terug, ik ga sinds dec 2004 nu voor de 3e keer terug.
Mogelijk moeten ze eens ander vet gebruiken.
Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.