Opel Zafira: krakende opel zafira

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 16v

Hallo, ik erger me aan de door mij in afgelopen augustus aangeschafde Opel zafira
Tijdens de de proefrit echt top was heet en ging goed alles wel goed getest, alleen waren er geen drempels in dat deel van nederland richting Kampen ze zullen er wel zijn maar minder.

Maar thuisgekomen in Almere drempelland wat een gekraak, het weer was ook omgeslagen toen van heet in regen maar het ging niet over ook niet bij droog weer echt kraken behoorlijk.
De garage zegt er nieuwe rubbers in gezet te hebben waar?? ik weet niet maar hij was stil alleen achter iets maar ben ook weer geen zeikert, dus rijden!

Maar nu komt het het geluid komt (is ) terug en ik de garage inlichten heb Opel garantie van 1 jaar tot en met augustus dit jr.

Tot mijn verbazing krijg ik vandaag een mail dat ze de rubbers al een keer vervangen hebben en er verder dus niets meer aan doen, ik wordt dus niet geholpen, kan dit zomaar in de garantie?
Ze kunnen me toch helpen, heb ik geen recht in de garantie?

Als ze het niet maken weklke rubbers zijn het weet iemand het?

Misschien kan ik ze inzpuiten met iets?

Waar zitten de stabilisator stangen??? Zijn dat misschien de staven achter het voorwiel die beneden in rubber zit en boven aan de schokbreker zit??

En welke andere rubbers moet ik doen?

Het is wel vervelend zo ik ben invalide zie je me al kruipen, en wil je het goed doen moet het wiel er af...hoe doe ik dit met mijn lichaam.

Kortom teneinde raad is het eerlijk van garage garantie is niet om!
En waar moet ik precies zijn en kan ik er zelf wat aan doen?

Wat zullen de onkosten zijn als ik het zelf bij andere opel laat doen?

Of weet imand een betrouwbaak garage wat kleiner in Almere

Ik ben eerlijk moet wel een betrouwbaare zijn en eerlijk, en iets goedkoper maar loever eerlijk en goed werk dat staat boven aan.

FF dit ik heb nog wat raadsels maar ik trek het niet meer achter de pc dus morgen

aapje63

aapje63

Geplaatst door aapje63 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

roygsi (0), 17 jaar geleden

de krakende rubbers zijn meestal de rubbers bovenaan de schokbrekers, dus motorkap open en dan zie je ze.
als deze al zijn vervangen.... naja inspuiten kan altijd. achter de wielen wat jij omschreef, is je draagarm, die rubbers zijn meestal al vet en smerig genoeg maar zou je ook kunnen inspuiten.

stabilisatorstang heb jij er denk ik niet op, das een stang die onder de motorkap, aan de bovenkant van beide schokbrekers vastzit en de 2 schokbrekers dus met elkaar verbind, om de krachten beter te verdelen in bochtenwerk.

succes en mocht het lichamelijk niet lukken vraag je toch een buurman of kennis / vriend
garage zou het ook wel goedkoop kunnen, paar rubbers nakijken en inspuiten daar zou je op kunnen wachten.

succes

Gian25 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de zafira kraakt als je over drempels rijdt dan zijn het mestal je stabilisatorrubbers aan vervanging toe. Ik lees dat de garage al rubbers vervangen heeft, dan zou ik nagaan of het deze wel zijn. Denk eraan de rubbers moet je ook invetten .

Groeten Giancarlo

woesch (0), 17 jaar geleden

@RoyGSI .Meneer heeft wel degelijk stabilisator stangen. En wat meneer beschrijft is in eerdere topics ook al beschreven. Het is een kwaal van Opel die terugkomt zowel bij Zafira als bij Astra. Rommelend geluid of krakend geluid bij oneffenheden op de weg. Het kunnen de schokbrekers zijn of de stabilisatorstangen. In het geval van meneer zou ik blijven claimen om mijn garantie bij de dealer of anders contact opnemen met de importeur in Breda. Ik zie meer van deze verhalen bij Opel naar voren komen. Ze zijn wel blij als je een vermogen neer teld voor een tweede hands auto of nieuwe maar kom je met een probleem wordt je afgewimpeld en zoek het maar uit. Zeer slechte zaak.

aapje63 (0), 17 jaar geleden

OK allemaal antwoorden die ik ook al aangeef, en ....de zafira heeft weldegelijk stabilasatorstangen, de stangen boven op de schokbrekers zijn ook stabilatoren maar meer voor het stylinggebeuren en deze zitten op normale vegauto's van dit type niet wordt meer in racerij gebruikt, dus de zafira heeft wel degelijk stabilisator stangen.
Maakt niet uit.
Maar ja de opmerking naar Opel Breda mailen/contactopnemen, dit is ook niet eenvoudig middels mail staat er bij voorbaat al bij dat de lezers geen technici zijn dus zulke vragen niet kunnen beantwoorden, dus waar moet ik dan mijn onvrede uiten, volgens de Opel site moet ik dit bij de garage doen, maar wat als dit niet goed gaat of naar ontevredenheid, ben je dan als klant aan de goden overgelaten?
Ik heb tot augustus garantie maar wat heb ik eraan?
Is het lijntrekken tot de garantie over is, en dan wel op te lossen als er betaald wordt?
Of is er nog een andere oplossing, wie weet het???

En zo niet welke rubbers moet ik dan zelf event met sw40 of syliconen spray inspuiten en waar zitten deze rubbers dan kan ik overzien of ik dit zelf kan verrichten, maar al verteld ik heb een ernstig rugprobleem dus het gaat allemaal niet zo gemakkelijk.

Ik hoor evetueel wel weer een oplossing of idee

Arnold

Ps misschien een taalfout?? Komt door medicatie sorry als dit zo mocht zijn!

aapje63 (0), 17 jaar geleden

Kun jij mij uitleggen waar de rubbers gevonden junnen worden die het veroorzaken, en waar de stabilisatorstangen zitten, dank Arnold


[quote=Gian25]Als de zafira kraakt als je over drempels rijdt dan zijn het mestal je stabilisatorrubbers aan vervanging toe. Ik lees dat de garage al rubbers vervangen heeft, dan zou ik nagaan of het deze wel zijn. Denk eraan de rubbers moet je ook invetten .

Groeten Giancarlo[/quote]

aapje63 (0), 17 jaar geleden

Hallo, ik ben redelijk nieuw hier maar vraag toch weer of er ervaringen zijn die ik herken en gebruiken kan.
Hier nog 2 onhebbelijkheden van mijn zafira..
En ps de garage wil de rubbers niet meet kraakvrij maken hebben rubers vervangen, waas?? mij een raadsel op al het schroefdraad als er een rubber vervangen moet worden zot gewoon nog tectiel dit zou door losdraaien van een boud of moer toch eraf moeten zijn, en bij gespoten met tectiel zie je is zwarter...

Leuk hè A2 garantie wat moet je er mee, waar kan ik de klacht en mijn toch geknakte vertrouwen neerleggen behalve de dealer waar ik de auto gekocht heb...breda zegt naar de garage met problemen die moeten het oplossen deze kunnen ons bellen maar als dit niet gebeurt?

anders maar andere dealer en zelf de dingen laten maken, moet toch weten oeveel ik kan rijden een benzine meter is al heel oud en dit is geen lelijke eend

PS het kan zijn dat er door het hoge medicijn gebruik wat taalfoutjes en misschien gekke zinsopbouw aanwezig is, vergeef mij dit ik heb mijn best gedaan zo goed mogelijk te doen.



1. Dan (de auto werd met halve tank afgeleverd dit doet het bedrijf altijd... maar de benzine meter naald kwam net tot vol, allen het gekke was met 19 km rijden was het eerste vakje leeg, en dit kan niet goed zijn, dus weer terug en dit tot 3 of 4 keer aan toe, eerst was vlotter vervangen toen niet en werd hij vervangen en het was nog niet goed, en hebben ze Opel maar eens gebeld en deze heeft ze de tip gegeven dat dit elektronisch ingesteld kan worden, nu is het anders maar nog niet goed, de wijzer gaat overvol, dan zwabbert de wijzer in de bochten, en na het laatste stuk gaat hij (de meter) opeens snel naar rood, lampje reserve gaat aan en nog geen 100meter verder gaat het lampje knipperen dus betekend leeg, en de boordcomputer zegt nog 128 km te gaan, maar toch hoop je snel op een tankstation, ok normaal tank ik eerder maar moest met spoed weg ouders ziekte en kon nog 228 km rijden en de afstand heen en weer is 60 km dus makkie toch, niet wetende dat alles opeens zo snel gaat als je terug moet en alles dicht is.
Dit de benzine meter
Dan de boordcomputer deze gaf altijd ook in winter bij vol tanken 598 km te rijden aan dus had ik een beetje een idee, dit was altijd het zelfde aantal km, maar na het elektronisch afstellen benzine meter komt de boort computer maar bij voltanken op de 460 ong dus dit is veranderd en dit moet wel te maken hebben met de elektronische afstelling want wel toevallig toch?

2. Dan nog en probleem waar garage niet uitkomt, de auto was eerst net een sauna, en aan einde blauw (de draaiknop) werd hij koeler een tussengebied was er niet.
Dit heeft men gemaakt alleen nu kan de draaiknop kachel niet meer helemaal terug en gaat aan einde zwaar je bent bang hij breekt, en nu is het zo dat de kachel niet echt meer warm wordt lauw dus probleem ook niet goed verholpen.
Ik heb G2 garantie wat moet ik, het lijkt alles wat er gemaakt wordt dat dit alleen erger gemaakt wordt, mijn vertrouwen is diep gezonken.
De verkoper mailde mij met de melding hebben rubbers vervangen en dus kunnen we niets meer doen en zijn we ook niet van plan te doen, na telefonisch tegengas geven wordt er nu gevet, maar wat is dit die auto kost wel 15.000 euro mag ik iets verwachten?
Ik ben nu een zeikerd maar hoe komt dit omdat ik voor een ding 3 tot 5 keer terug moet.

Kan iemand mij en tip geven
welke rubbers moeten gedaan en waar zitten deze?
Heeft iemand ervaring met de benzine meter, en of de combi boordcomputer, deze computer haalt zijn gegevens toch ook vanuit de tank meet daar de liters...
En dan nog de kachel?
Ik hoop op ideeën en waar ik eventueel mijn beklag kan doen, over deze problemen ik kan nergens terecht Opel zegt ik moet bij dealer zijn en dealer zegt de groeten, wat moet ik.
Ik ben invalide met mijn rug ik kan toch niet elke 3/4 weken de wielen eraf halen en alles losgooien en rubbers vetten, dit is toch ook onacceptabel.

Een eerlijke vraag ben ik gek dat ik met deze dingen niet kan leven, en er zeker dingen opgelost moeten worden, al is het de benzine meter en kachel, dit moet toch goed zijn..
En eigenlijk vindt ik de rubbers ook, halen ze Opel Nederland er maar bij.

Het allerbelabberdst is nog dat je je ongenoegens niet met Opel Nederland bespreken kan en afgewimpeld wordt naar garage.
Vanaf 19 jr. tot nu 43 jr. Opel gereden, zou dit zo

aapje63 (0), 17 jaar geleden

Natuurlijk wie had ook gedacht dat Opel een klant helpt, en bemiddeld ze laten je basten en sturen je naar je garage met wie je dit probleem heeft hij(dit bedrijf ) kan wel contact opnemen, maar als het bedrijf mij al niet goed helpt wat moet ik dan denk je dat deze contact gaat opnemen voor mij?? denk het niet had hij het al gedaan

zie standaard verhaaltje Opel

nog vragen of ik tevreden ben ook ......

Wij danken u voor uw e-mail.

Zoals vermeld onder aan het formulier waar u uw gegevens heeft ingevuld zijn medewerkers van de afdeling Klantenservice niet technisch onderlegd. Wij kunnen u dan ook niet verder informeren over de door u verzochte oplossing voor het kraken van uw Opel Zafira en de niet naar verwachting functionerende verwarmingsunit en benzine meter. Aangaande uw vragen over deze zaken adviseren wij u dan ook dit nogmaals voor te leggen aan uw plaatselijke Opel dealer.

Indien de Opel dealer niet direct een oplossing kan bieden kan hij de Technische afdeling van General Motors raadplegen en de zaak voorleggen om op die manier tot een mogelijke oplossing te komen. Wij adviseren u dan ook nogmaals uw plaatselijke Opel dealer te raadplegen inzake de door u vermelde kwestie, zodat deze u hierbij verder kan assisteren.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
GENERAL MOTORS NEDERLAND B.V.

Alexander Leijten
Opel Klantenservice
Tel: +31 (0)76 5448300
Fax: +31 (0)76 5448821
Opel.Klantenservice@GM-customercare.com

woesch (0), 17 jaar geleden

Leuk verhaaltje voor de rechtsbijstandverzekering. Lekker makkelijk kastje muur spelen zo.

aapje63 (0), 17 jaar geleden

ALSJEBLIEFT HELP ME!!!!!!!!!

Beste mensen mag ik een beroep op jullie doen,

Op Opel kan ik het namelijk niet....blijkt
Ik heb even wat info nodig, om te kijken wie er nu gek is, de garage wimpelt alles als normaal af, dus kom ik niet ver mee, ikgeef echt geen namen door, u mag ook een fake naam neerzetten als u hier bang voor bent, als de gegevens maar goed zijn!!


Erg dat men je zo laat stikken, misschien helpen ze alleen als je nieuw koopt??? Of ook niet?
Liefst mensen met een Opel zafira a model en alleen auto's op benzine!
Als jullie de auto aftanken waar staat de boordcomputer dan op, hoeveel km kan je dan rijden, ik hoop dat jullie deze info mij willen doorsturen naar aapje door op het knopje e-mail links te klikken

Dit gaat dus over een zafira met boordcomputer!
En de aantal km die gelijk na volle tank gereden kan worden, want na het wegrijden past deze stand zich weer aan bv de spelheid stad noemmaar op, dus alleen de stand bij benz station

Bij mij was dit altijd 598 km maar door de verandering electrinisch van benzine meter kan ik tegenwoordig net meer dan 460 km en dit terwijl ik een gemiddeld rijgedrag van 8.5 L per 100 km heb dus best rustig en zuinig rijd.
Ik ben bang dat deze afstelling van de boordcomputer nl gekoppeld zit aan de benzinemeter, de computer moet toch weten hoeveel liter er in de tank zit dus lijkt mij dat deze info uit de tank wordt gehaald, hoe? weet ik niet maar het is wel toevalling nadat ze mijn benzine meter electronisch veranderd hebben dus de stand van de naald heb ik geen recerve meer en de boordcomputer geeft andere info aan, ik kan me dus nergens aan vasthouden hoelang en hoe ver ik rijden kan,,,


Alstublieft mailt u mij u ervaring ik denk dat een 1.8 16v ong gelijk is als mijn 2.2 16v benzine moter maar 16.16v mag ook
nogmaals neemt u mijn taalfouten niet kwalijk, dit heeft met medicijn gebruik te maken, en deze spanning met die auto diet daar niet veel goeds aan.....en geld een ander te kopen heb ik ook niet, afgelopen augustus van mijn vectra 1995 overgestapt naar zafira 2002 dus u begrijpt ik ben blut, ik ben wel blij met de hoge zit alleen de beenruimte is iets te klein voor mij krijg snel kramp, er zijn dingen te koop maar ik kan het er zelf niet inbouwen en ik zie stekkers onder de stoel dus ik kan dit niet en kromstaan al helemaal moeilijk, je kunt verlengde sledes op marktplaats kopen maar danmoeten ze er nog in, koop ik bij Opel onderdeel 3a4 keer zo duur en dan inzetten nog dus wacht eerst tot de auto goed is wacht met investeren.

Dan zien we die verlengde stoel slede wel....eerst hoop ik dat dit goed komt

1. de kachel (eerst sauna niet uit te krijgen, dus moeite met airco, na knop afstellen niet warm te krijgen, nu niet zo erg maar de winter...

2. benz meter/boordcomputer (afwijkende gedrag en niet een beetje volste vakje na 19 km leeg dat was de klacht dit hoort toch niet, nu door instellen gaat de meter overvol maar heb ik geen recerve meer lampje gaat branden (kan nog 128 km volgens boordcomputer) en na 100 meter knipperend lampje tank leeg betekend dit, gelukkig wel bij tankstation gekomen, maar het is toch vervelend dat je niets kan inschatten, ik reed wel eens naar Luxemburg naar mijn neef met de vectra heen een tank en nog ocer en niet zacht rijden hoor, maar nu weet ik niet eens of ik met een tank heen kom...en rijd qua file's vaak s'avonds dus ja dan moet je wel benz hebben het is 460 km ong moet toch op een tank kunnen???alles snelweg en geen file's

3. ernstig kraken wil niet zeggen wat vervangen is alles, zegt men maar dit kan niet de bouten zijn met oud tectiel en schriefdraad ook dus niet losgeweest ik denk ingespoten,,,,,

en dit met G2 garantie echt top hoor!!!!!!
Alleen als je bedonderd wordt jammer...

Gelukkig heeft de auto ook prettige dingen maar de ongemakken zijn hinderlijk

Kwam er maar een wonder in mijn duistere toestand!

aapje63 (0), 16 jaar geleden

Weet iemand of ik de stabilisator stang rubbers zelf kan vetten ik heb geen brug, en of werkput.

Wie kan mij in almere omgeving helpen,,,

Kan anders zo,

De auto opkrikken en stabiliceren met steun pooten, en dan wiel eraf.
Dan zittten de stangen en rubbers achter de schokbreker, en schijf aan de draagarm.

Nu zegt een opel medewerker, dat als ik dit zo doe er spanning zou staan op de stabilisator stang dus moeilijk los te krijgen, laat staan weer vast.

(maar hoeft niet helemaal los voor vet.. denk ik prop je er wel tussen met je vinger en of kwastje,,,,

Maar ik zou ook een schaarkrik onder de draagarm kunnen zetten, zodat de draagarm omhooggaat en de spanning afneemt tot weg is.

Of zie ik het totaal verkeerd??

Ok veel werk, misschien en onhandig, maat theoretisch, is dit zo mogelijk

Want ik heb geen keuze kan niet iedere keer het uurloon betalen, en heb geen kennissen met een put of brug

Wa tzou het bij een garage wel niet kosten?

En weet iemand een leuke garage die redelijk geprijst is, maar wel goud eerlijk??

Ik hoor graag van iemand een goede tip, ik heb trieste ervaring bij een garage klein bedrijfje hier in almere dus ben geschrokken, werd echt belazerd..



Snapt iemand me en zou het zo kunnen, (wel voor de duidelijkheid, de auto wordt goed en stevig gestabiliceerd staat dus niet meer op het Opel krikje!

En de schaarkrik is dus niet om de auto op te tillen maar de draagarm om hoog te brengen om de spanning af te doen nemen!


Ik hoor
heel graag

arnold

wat een gedoe eigenlijk hè we kunnen alles raket naar de maan space shuttle de lucht in maar een niet krakensrubber....
het erge is je hoeft ook geen andere auto te kopen je leest het overal hetzelfde probleem
welke auto heeft het niet??

aapje63 (0), 15 jaar geleden

Hallo, de auto kraakt nu al een jaar niet meer, een raadsel..in mijn voordeel
Ik weet niet wat men de laatste keer gedaan heeft. dij de dealer.

Roch blijf je denken.wanneer komt het weer, maar vertroouwen krijgen lol

bij deze de topic gesloten vanaf mijn kant
ik weet niet of....dit ooog goed gebeuren kan,,,,,wie weet dit


bedankt voor de hulp en txxxxxxxxxxxxxxx


Groetjes
arnold

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.