Opel Zafira: Toerental valt weg en Koelingsmodulelampje gaat branden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 20. dti

Hallo,

Als de motor warm is valt ineens de toerenteller dood en het koelingsmodulelampje gaat branden. Vervolgens heb je bijna geen vermogen meer. Als de motor weer voldoende is afgekoeld gaat het weer goed totdat de motor weer warm is.
Bij de garage (Opel) werd in eerste instantie de koelingsmodule als fout gegeven en moest vervangen worden. Ook de aircocondensor was defect.
Probleem was weer weg, ik moest op vakantie dus daar (Italie) er naar laten kijken. Bij het uitlezen werd een injectiefout vermeld. Software werd opnieuw geplaatst, en gereset. Foutmelding was weg. Nu een jaar later komt hetzelfde probleem terug.
Een andere garage (geen Opel) ziet niet de foutmelding van koelingsmodule ondanks dat de auto er was om deze te vervangen. Airco wel gerepareerd (nieuwe condensor) en probleem is er nog steeds. Foutmelding is wel: Toerentalsensoren defect en iets met EDG.
Pffff....wat kan het zijn. Ik baal er stevig van want bij de Opel is het dit, een second opinion bij een garage zegt weer dat en ik maar betalen.

Kan iemand me van goede info voorzien.

BEDANKT!!

matdar

Geplaatst door matdar (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kalamaska (0), 17 jaar geleden

hoi raymond
ik heb zuiver het zelfde probleem met mijn zafira vandaag ook een advertentie geplaats
Andre

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.