Opel Zafira: storingscode P0170

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: z1.8xe

Storingscode P0170 treedt op zonder dat diagnoselampje brandt , klacht motor slaat soms zomaar af en/of loopt stationair onregelmatig zakt naar 500 omw/min om vervolgens naar 1200 toeren te gaan dit gebeurt wel eens wisselend en slaat dan ook soms zomaar af , dit doed zich ook weleens voor tijdens afremmen. Dit alles doet zic h voor op LPG. Op benzine treed dezelfde storing op alleen dit duurt veel langer voordat dit optreedt , ook loopt de motor dan ook veel beter stationair en slaat nooit af ook niet tijdens afremmen. Stationairloop is regelmatig op benzine in tegenstelling op LPG , ook tijdens storing. Op beide brandstoffen trekt de motor goed.

Wat wij al hebben vervangen : katalysator tweede hands , lambdasonde voor en achter nieuw (origineel) , lucht-massameter vervangen , nogmaals lambdasonde vervangen voor de kat. om er zeker van te zijn dat nieuwe niet stuk is. Gasklephuis met spuitbus injectorcleaner behandeld tijdens stationairloop en met deellast.

Wie heeft een oplossing?

dijkstra

Geplaatst door dijkstra (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Diagnose Universeeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

Deze foutcode duid op een fout in de MAP sensor. Misschien werkt deze sensor niet meer naar behoren of is de bedrading niet meer in orde danwel de aansluiting. Misschien is er ook sprake van het aanzuigen van valse lucht.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Code 0170 kan meerdere oorzaken hebben. Inderdaad de lamdasonde(s), luchtmassameter maar ook de ecu zelf........Dit uit eigen ervaring.........

Gr.

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

meestal lmm

Diagnose Universeeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

Sorry verkeerde code P0107 ipv P0170 ingevoerd MAP sensor zit hier totaal niet op.

Diagnose Universeeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

Werkt de klep van het actieve koolstoffilter wel. Waardoor er tijdens het rijden op gas een mengsel van LPG met benzinedamp ontstaat.

ceesie1583 (0) PRO, 17 jaar geleden

Egr misschien

groetjes Ceesie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.