Opel Astra: Kwijt raken van koelvloeistof .

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1700tdi

Ben de eerste eigenaar, en heb met de eerste motor 225000 km gedaan, kreeg problemen met de koeling en had op een gegeven moment olie in het koel reservior, Kop laten vlakken en oliekoeler laten vervangen maar niets hielp. Ik had ook vocht onder mijn matje bij de pedalen, heb nu een 2e motor tweedehands die volgens de verkoper ongeveer 180000km had gedaan, daar heb ik ook al 125000km mee gedaan maar sinds een jaar heb ik het zelfde probleem, heb mijn kachelradiator vervangen nieuwe slangen laten doen, maar steeds om de 600km raak ik koelvloeistof kwijt want het niveau in het reservior zakt sterk beneden peil, hij lekt niet onder de auto maar onder mijn matje is het steeds weer vochtig.
Ik weet het niet meer, wie wel .

Ben02

Geplaatst door Ben02 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 12 jaar geleden

Zou je haast denken dat de nieuwe kachelradiateur weer lek is.
Het vocht wat onder mat ligt is wel koelvloeistof?

Ben02 (0), 12 jaar geleden

Sorry vor de late reactie, het koelsysteem is onlangs onder druk gezet en dat was goed, heb nu geen olie in het koelreservoir en ook geen koelvloiestof of water in mijn olie, maar het peil zakt steeds weer en onder de mat is het vochtig, ook reageer de koelvloeistof warmte meter raar, als ik een uurtje 120 heb gedraaid en ik ga bijv. 80 rijden dan zakt hij van 90 graden naar 80 of minder ook als ik de verwarming hoog zet en soms als ik in de file staat dan loppt hij op naar boven de 90 graden, de thermostaat is daarom ook al vervangen 3mnd geleden,wat zou hier nou aan de hand zijn ?????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.