Opel Omega 2.5TD: Lage/geen oliedruk

Bouwjaar: 1996

Deze auto heeft het probleem dat de oliedruk laag of geheel niet aanwezig is. Wanneer hetlampje niet uit gaat moet er meerdere malen gestart worden om het te laten doven. Momenteel is er een mechanische meter aangesloten; als het lampje blijft branden is er absoluut geen druk in het systeem. Bij een hogere buitentemperatuur is er sneller druk dan wanneer het kouder is. Als er wel druk is kan de waarde per keer enorm verschillen. De ene keer is deze bijv. 1,7 bar en komt dan ook niet hoger. Een andere keer kan de druk oplopen naar ca. 3,6 bar en blijft dan ook hoog tot de motor gestopt en weer opnieuw gestart wordt. Een enkele keer komt het ook voor dat de druk oploopt tot boven de 4,4 bar en daarna "instort" naar 0 bar.
De oliepomp is gecontroleerd, de overdrukplunjer vervangen en de aanzuigpijp is gecontroleerd. De hydr. kettingspanner en geleidestrippen zijn vervangen.
Het gaat om een (BMW)motor met 300.000 km erop.

maico6830

Geplaatst door maico6830 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

durk (0) PRO, 19 jaar geleden

Olie & oliefilter al vernieuwd????
Komt met immitatiefilters wel eens voor dat de oliedruk wegvalt.

maico6830 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja, de olie en het filter zijn al vervangen. Het filter is trouwens een element in een vast (aluminium) huis, geen filterpatroon dus.

johnquick (0) PRO, 19 jaar geleden

Beste Jan,zoals je de storing omschrijft werkt de oliepomp de ene keer wel en de andere keer " minder",het lijkt hierwel of de aandrijving van de pomp zo nu en dan wegvalt,bv spie of een tandwiel zit " los " op de aandrijfasje!

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

Misschien heb je hier iets aan: Zou het niet mogelijk kunnen zijn dat de by-pass niet of maar half sluit???? Dus OPEN blijft staan!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.