Opel Astra: Lambdawaarde te hoog

Bouwjaar: 1994

Wie kan mij helpen met het volgende probleem?Opel astra 1,6 (motor code X1.6SZ E2) is deze week voor de APK keuring geweest.Was verder in orde op een punt na.De lambdawaarde was te hoog (mag max 1,03 zijn en was 1,34).Op aanraden van de keurmeester heb ik de bougie,s vervangen en de lamdasonde.
Helaas gaf dit geen verandering, toen was de volgende advies om de kat te controleren op loszitten binnenwerk of weggeblazen binnenwerk.Heb ik vanmorgen gedaan, maar visueel is niets bijzonders te zien (binnenwerk zit vast en is aanwezig)
Auto loopt verder prima en CO waarde was goed.Wie weet raad?? mvgr Harold Luchjenbroers

hluchjenbroers

Geplaatst door hluchjenbroers (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hluchjenbroers (0), 18 jaar geleden

Uitlaatsysteem is dicht maar einddemper is zo,n open pot, volgens de keumeester had dit geen invloed op de lamda waarde.

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer of de lambdasonde een wisselend signaal afgeeft wat ligt tussen de 0 en 1 Volt. Als dat signaal continu wisselt is het systeem in closed loop. In dat geval is de uitlaat de boosdoener.

Robbert9992 (0), 18 jaar geleden

Kijk goed naar het uitlaatsysteem ik had ook een andere einddemper er onder en deze had een heel klein gaatje aan de achterkant voor het water. toen deze dicht gemaakt is was de waarde pas goed.

hluchjenbroers (0), 18 jaar geleden

Nou,het probleem is opgelost,het blijkt dat de einddemper valse lucht trok.(op aansluiting tussen midden en eind demper) Nieuwe eind demper gemonteerd en probleem was verholpen.mvgr H Luchjenbroers.

Dragonfly69 (0), 18 jaar geleden

Zelfs ik heb hetzelfde probleem

Opel Astra 1.6 16v 1998
Is vandaag voor een APK keuring naar de Opel dealer geweest.Was verder in orde op twee punten na.De lambdawaarde was te hoog (mag max 1,03 zijn en was 1,08).
En een gaatje in de achterdemper .....

Dus als ik het goed begrijp,als ik de einddemper laat vervangen/vernieuwen.
Dan zou dit probleem opgelost zijn...???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.