Opel Astra: Lampje Airbag Uitdoen !

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1700 td

hallo,

Volgend probleem doet zich voor ;

Lampje airbag brandt ! foutcodes uitgelezen : gordelspanner bestuurderskant weerstand hoogohmig !
Deze gordelspanner is inderdaad defekt , maar klant wil de nodige kosten, herstellingen niet meer overwegen ! (ong 400€)

Bestaat er een mogelijkheid om het waarschuwingslampje te laten uitgaan , zonder de herstelling te doen ?? Het lampje blijft nu constant branden , zodat de klant in de nabije toekomst problemen gaat hebben bij de jaarlijkse tecnische keuring !

Bij het verwijderen van de tableau kwamen we tot de konstatatie dat men hier niet werkt met lampjes maar met leds die vastzitten in de printplaat , zodat verwijderen geen optie is zonder schade toe te brengen !!

Nu heb ik ergens gelezen dat men de gordelspanner kan uitschakelen met behulp van een weerstand te plaatsen op de fiche onder de zetel waar men normaal de gordel op aansluit ( de ohmse waarde hiervan kan ik echter niet zeggen )

Heeft iemand hier ervaring mee ? zoja , hoe kan ik daar het beste aan beginnen en welke waarde moet deze weerstand hebben ????

mvg christoph

stoffel10

Geplaatst door stoffel10 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je niet gewoon een draadbreuk in de kabels onder de stoel, dit komt vooral doordat de stoel veel verschoven wordt. Dit komt vaker voor dan een defecte gordelspanner.

Groeten Marcel

stoffel10 (0) PRO, 14 jaar geleden

Neen sorry ; klant had vroeger ook reeds problemen met gordel .. hij kreeg hem niet meer vastgeklikt en is nu vervangen door gewone gordel zonder spanfunktie ..

mvg christoph

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Dan gaat het lampje niet meer uit. Het hele systeem is nu uitgeschakeld. Dus ook de andere airbag(s) en gordelspanner werken niet meer. Blijkbaar is het leven van je klant hem geen € 400,- waard...........

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Juridische kant overdacht? Stel dat je dit oplost voor weinig en er gebeurt iets.
En vervolgens word jij voor de schade aansprakelijk gesteld door de klant of zijn nabestaanden.

Michael H. (0) PRO, 14 jaar geleden

www.airbagbank.nl heeft ook gordelspanners. Onderdelenlijn, maar dan weet je de historie niet van het onderdeel.

Oude spanner onder de stoel monteren.

Maar denk idd aan de aansprakelijkheid ook al is het in opdracht van de klant.

Opeltje (0) PRO, 14 jaar geleden

ik zou er niet aan beginnen.....geen enkele airbag werkt nu meer en je kunt alles in opdracht doen van de klant, maar als puntje bij paaltje komt ben je alsnog verantwoordelijk. maargoed de weerstand is 3,6 ohm.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.