Opel Zafira: Lampje uitlaatgas controle

Bouwjaar: 2002

Bij mijn Opel Zafira 1.8 uit 2002 is plotseling het lampje uitlaatgascontrole gaan branden. Motor houdt niet in, levert normaal vermogen, lijkt alleen iets lager stationair te lopen dan voorheen (ongeveer 700rpm op de standaard toerenteller).In het instructieboekje staat dat je bij deze storing onmiddellijk de Opleldealer op moet zoeken. Wat kan de oorzaak van het probleem zijn en of het heel slecht is om door te rijden met deze waarschuwing?

Bart

Bart855

Geplaatst door Bart855 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat is de oorzaak: een probleem met een sensor of actuator of met de kabelboom van de inspuiting. Uit laten lezen door dealer of vakgarage en dan weet je meer.
Is het slecht om door te rijden: ligt aan het probleem. Mogelijke schadelijke effecten: verhoogd brandstofgebruik en katalysator kan defect raken.

Bart855 (0), 18 jaar geleden

Aanvullende informatie. Dealer heeft codes uitgelezen. P0100 (Mass or Volume Air flow Circuit Malfunction) en P0107 (Manifold Absolute Pressure/Barometric Pressure Circuit Low Input ) Codes zijn gereset. Update ECU (?) lampje is nu uit.

tijne (0), 18 jaar geleden

als het lampje nu uit is en uit blijft zou ik eerst is af wachten opf de storing weer terug lkomt of neit.

gr tijne

Bart855 (0), 18 jaar geleden

Lampje is weer aan. Denk zelf aan het schoonmaken van de MAF-sensor of een nieuwe. Laat de dealer toch nog even uitlezen. Kan zelf de codes niet resetten. Weet iemand hoe dat moet. Ook ideeen hoeveel een MAF-sensor moet kosten?

Bart

Bart855 (0), 18 jaar geleden

MAF-sensor vervangen. Laten resetten, lampje uit maar na nog een keer starten, helaas, lampje weer aan. Monteur mompelde dat codes voor te rijk en te arm mengsel aanwezig waren. Ik word hier gek van en het kost me veel geld ook. Wat kan dit zijn mensen? En hoe kan ik zelf dit resetten?

Bart855 (0), 18 jaar geleden

Weer aanvullende informatie: Code is nu P0170. Temperature Trim Bank 1. Heb geen zin om weer bij de opeldealer op goed geluk een duur component te laten vervangen. Hoe kan ik zelf gericht zoeken? En kan ik, als ik iets vervangen heb, zelf de code resetten?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

p0170..

brandstofafstelling clinderrij 1, storing mogelijke oorzaak,

1, lek inlaatklep
2, luchtinblaassysteem
3, brandstofdruk/pomp
4, injector(s)
5, klep active-koolstoffilter
6, verwarmde lambdasonde

bart, heb je weer wat te doen...

paul,

Bart855 (0), 18 jaar geleden

Bedankt Paul.

Ik ga er langzaamaan maar aan beginnen. Stapje voor stapje.

Bart

Bart855 (0), 18 jaar geleden

Heb de auto Ingeruild. Probleem niet gevonden, maar waarschuwingslampje ging af en toe uit!
Bart

VanaStijn (0), 4 jaar geleden

Hier zelfde probleem. Zafira uit 2004. Lampje brandde net voor nieuwjaar. Toen werd na lang zoeken de lambdasonde vervangen. Een week later: lampje weer aan.
Terug naar de garage: storing gereset. Als het terug zou komen, gingen ze 2stukken vervangen (om te proberen als het daarmee opgelost zou zijn) samen meer dan €600!
Heb dat (nog) niet later uitvoeren.
Nu gaat het lampje af een toe een dag branden. Daarna vanzelf weer uit. Ik merk geen verandering in het rijden.
Zou ik toch nog eens naar de garage moeten? (Een andere dan de vorige)
Ik ben bang dat er ergens anders in de auto schade zou optreden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.