Opel Meriva: Lawaai achteraan bij rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Als ik met mijn wagen op vlakke wegen rijd, hoor ik op de achtergrond een lawaai achteraan dat steeds erger en erger wordt. Het lijkt alsof er iets sleept of schuurt. Dit lawaai duikt niet altijd op. Het kan na een rit van 25km of 100km maar ook na 200 km opduiken. Tegen 30 of 120km/u, het maakt niet uit. Maar het is wel zo dat dit lawaai voorkomt na enkele keren gereden te hebben.

Mijn dealer heeft al verschillende acties ondernomen maar vind het probleem niet. De helpdesk van General Motors vindt ook geen oplossing. Het is voor hen moeilijk zoeken gezien het probleem frequent is maar niet altijd.

Ondernomen acties:
- nieuwe banden
- nieuwe remschijven/remblokken
- nieuwe remklauw
- nieuw roulement.

Dit alles heeft echter niet geholpen. Het probleem is dat het lawaai niet constant is maar occasioneel. Maar als het lawaai er is, is het enorm.

Wie kan mij helpen want ben ten einde raad.

Bedankt!

BBBB

Geplaatst door BBBB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

gaat het geluid mee met de snelheid ?

misschien de remklauwen die blijven hangen ?

BBBB (0), 17 jaar geleden

Het geluid blijft gelijk bij een hogere of lagere snelheid. Als ik plots rem verdwijnt het geluid maar als ik de rem terug loslaat, dan is het geluid er terug. Kort nadien stopt het.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.