Opel Corsa: lawaai motor

Bouwjaar: 1999

wiij hebben een probleem met een Corsa B X10XE motor . Onlangs maakte de motor een tikkend lawaai , precies uit de ketting ofzo . Compressie gemeten , was oké ! dan hebben we enkel de olie ververst ( was nog maar 2000km geleden ) en de motor maakt geen lawaai meer . Persoonlijk dacht ik aan een verstopping ergens aan de klepstoters . NU 2 weken later doet deze wagen het terug ( tikkend lawaai op ralenti en bij gasgeven wordt het erger ) de wagen rijd anders goed
iemand een idee of reeds meegemaakt ?

DANK

opc8275

Geplaatst door opc8275 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

is het oliefilter niet verstopt? zo niet is waarschijnlijk de kettingspanner de oorzaak. komt vaker voor.

opc8275 (0) PRO, 19 jaar geleden

Oliefilter is oké . Wij hebben ook eens de kettingspanner +ketting vervangen voor een gelijkaardig lawaai op ralenti ( dus bij gasgeven was het weg ) maar het was niet opgelost ; de wagen rijd nu nog steeds zo rond .

Opeltje , heb jij al gehad dat de klepstoters de oorzaak zijn ? Dat is zo moeilijk vast te stellen vanwaar het lawaai komt .

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

klepstoters heb ik nog nooit megemaakt...wel de eerder genoemde spanner.

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

èèn keer gehad 22000 km op de teller klepstoters vervangen geluid weg
groetjes ceesie

mobi (0) PRO, 19 jaar geleden

Het wil wel eens gebeuren dat een van de nokkenaslagerkappen los raken waardoor bovenin de oliedruk wegvalt doordat de olie langs de lagerkap weggeperst wordt!

opc8275 (0) PRO, 19 jaar geleden

probleem opgelost : het was de kettinggeleider die tussen de 2 nokkenastandwielen staat die los stond ( de bouten waren er bijna uitgetrild )

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.