Opel Astra (Tailgate c1. 4nz u9): lekkage koelvloeistof

Bouwjaar: 1992

Ik ben al diverse malen bij de garage geweest ivm verbruik van koelvloeistof, de slangenklemmen zijn vervangen, thermostaat is vervangen en er is een slang vervangen en ze hebben er nog een pil ingegooid. Het verbruik is nu weer hoger geworden en als ik met koude motor wegrijdt hoor je het water "borrelen". Iemand enig idee wat de oorzaak van deze lekkage kan zijn. Ik heb ook gehoord dat als het je koppakking is je het aan je olie kan zien door een zilverachtige kleur, dit is niet het geval, olie is nog steeds zwart en blijft op peil.

patty8512

Geplaatst door patty8512 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Drufus2404 (0) PRO, 20 jaar geleden

koppakking kan op diverse manieren lek zijn :
1 olie naar water en omgekeerd
2.olie naar cylinders
3. water naar cylinders

als de garage je systeem onder druk zet moet ie ergens gaan lekken of als je hem daarna start en het is via koppakking naar je cylinder(s) gelopen dan moet ie witte rook geven als je hem start .
ook kunnen ze snuffelen met een co vloeistoftester of viergasmeter in je koelvloeistoftank of er uitlaatgassen naar je koelsysteem toekomen zo ja dan is je koppakking lek
als je hem hoort borrelen bij koude start lijkt het mij de koppakking maar weet ik niet zeker


groeten
Marc

dupl-u-10273-5dd147ce70ece+phuubje (0), 20 jaar geleden

Klinkt overduidelijk als een koppaking, komt vaker voor. bij zo'n 1400 niet echt veel werk.

patty8512 (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ik ben weer eens bij de garage geweest, dit keer een andere en hij kwam tot dezelfde conclusie. En Marc, bedankt voor de uitgebreide uitleg, zelfs ik snapte het.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.