Opel Corsa: lekkage rond maanvormige prop

Bouwjaar: 1994

Hallo ik heb met mijn corsa diesel het volgende:, ik heb een tijd geleden problemen gehad met de klepdekselpakking er lekte olie langs ( in een corsa zit een maanvormige prop rubber waar het langs lekte) de opel garage heeft de pakking een paar keer vervangen + een gescheurde klepdeksel vervangen
helaas doet dit euvel doet zich steeds voor ,na reparatie is het een tijdje weer goed, maar dan beging het gedonder weer van voren af aan volgens de garage is het probleem een te hoge carterdruk...en slijtage (is dit misschien de oorzaak van het hobbelen? ( zie vraag hobbelen corsa in de vrij)) is er wat aan te doen? of is het werkelijk slijtage ?? is doorrijden gevaarlijk?

groet
martijn

groet
martijn

martijnb

Geplaatst door martijnb (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat hij wat olie verliest via de klepdekselpakking is niet gevaarlijk en ook niet ernstig, zolang het bij een klein beetje blijft en het er dus niet uit stroomt.

inderdaad kan een te hoge carter druk voor deze problemen zorgen.

Je zou eens de carter ontluchting kunnen bekijken of deze niet
verstopt zit.

Een hoge carter druk ontstaat door motor slijtage.

Willem

meriva7674 (0), 18 jaar geleden

een nieuwe haalen bij de opel weg heb het zelf ook gehad zit wel 3 mm verschil in

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.