Opel Corsa 1.5 TD: Vervangen waterpomp

Bouwjaar: 1996

Na de afgelopen tijd een aantal keer de motor te hebben gespoeld (vanwege te warm wordende motor) heb ik nu een (kleine) waterpomplekkage.

Nu las ik in de vraagbaak dat om deze te vervangen de motor los moet van de motorsteun en een stukje moet zakken, dus lijkt me niet echt een klus voor thuis. Klopt dit inderdaad, en kan het echt niet zonder het laten zakken van het blok? (ik heb namelijk al wel eerder gemerkt dat je volgens de vraagbaak soms onderdelen moet demonteren o.i.d. om ergens bij te kunnen, terwijl je ook zonder demontage erbij kan als je een beetje flexibele handen hebt :)).

En als het inderdaad door de garage moet gebeuren, is het dan erg als ik het lek tijdelijk negeer. Het is zo'n 25-50ml/dag wat ik verlies...want de kosten van het laten vervangen van de waterpomp (bij navraag 225 euro incl.) zijn tijdelijk even buiten budget...

kasperht

Geplaatst door kasperht (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Beunhaas (520) PRO, 18 jaar geleden

Wat is het probleem om een motersteun los te maken en het blok wat te laten zakken, is juist vrij simpel....
Plaats een (garage)krik eronder, iets opkrikken, steun los en je kan omhoog en omlaag naar behoefte.

je5222 (0), 18 jaar geleden

je kan eigenlijk ook wel makkelijk zo een steun maken hoor. en met een een lange ties en een paar moeren kan je de motor op mm na laten zakken en hem heel makelijk terug omhoog krijgen. En je hebt hem dan ineens ook voor de distrubutie riem te vervangen enzo. gewoon een beetje meten voor de goede afmetignen en een beetje lassen. veel geluk

kasperht (0), 18 jaar geleden

Het verwijderen van de waterpomp is heel simpel gelukt, bedankt voor de tips.

Nu zit er alleen nog geen nieuwe, werkende, waterpomp in, maar dat probleem heb ik al een nieuw topic over geopend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.