Opel Vectra: Lekkende koelvloeistof onder de motor zelf

Bouwjaar: 1999

Hoi,

Zoals de titel al zegt: mijn auto lekt koelvloeistof onder het motorblok zelf. Dus het reservoir zelf lekt niet (al spoot er wel wat stoom uit toen de vloeistof bijna op was). Ik heb er al meer dan 10 liter ingegooid, maar er ligt elke keer als ik een tijdje stilsta een plasje vloeistof onder de auto, ongeveer onder het motorblok.

Nu mijn vraag: kan ik dit zelf oplossen?

Ik kan niet onder de auto komen en heb geen brug in mijn achtertuin :). Is dit waarschijnlijk een lek/los slangetje of een scheur in het motorblok of iets dat een stukje duct-tape op kan lossen?

Ik heb eigenlijk geen geld om 'm naar een garage te brengen, dus alle home-made oplossingen zijn welkom :)

Alvast bedankt!
Mark

Magnus6827

Geplaatst door Magnus6827 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

hey mark,

het eerste wat je moet doen is gaan zoekken waar hij lekt ligt het water achter het blok? dan moet je daar gaan zoekken ligt het voor het blok dan moet daar zoekken en bij de radiateur(kan een kiezelsteen in geklapt zijn en hem lek geslagen hebben.

als je weet waar hij lekt kunnen we je verder helpen.

gr tijne

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan ook de waterpomp zijn, deze zit aan de kant waar de V-snaar ook zit op de motor, als daar het water lekt is de waterpomp stuk.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.