Opel Astra: lekstroom 0.38 amp op zekering 35 infotainment system

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: Z17DTH, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 74

Hoi.
Ik heb soms het probleem dat mijn wagen niet start na een weekend stilstaan door een lege accu , hij heeft dit niet altijd.

Ik ben opzoek gegaan naar een lekstroom +- een uur nadat de auto is stilgezet ( ivm in slaap gaan van module heb ik me laten vertellen ) en heb deze gevonden maar het rare is dat er niet altijd een lekstroom is.

Als er een lekstroom is van 0.38 amp is de accu spannig in rust ook 12.10 volt
is er geen lekstroom 0.01 amp is de accu spanning in rust 12.50 volt dit lijkt me ook normaal wat hij start dan ook prima

als er een lekstroom is van 0.38 amp en ik trek de zekering van de zekeringkast in de motorruimte nummer "35" 20amp er uit zakt de lekstroom naar 0.01 amp .

zekering nummer 35 zegt volgens de handleiding " infotainment system " de radio dus .
de wagen heeft nog de originele radio een cd30mp3 die eigenlijk perfect werkt en ook aan blijft staan als de auto uit is .

heeft iemand een idee waar verder moet gaan zoeken.

ik weet niet of dit er mss mee te maken heeft maar vorige zomer heb ik kortsluiting gehad in de sigaretten aansteker omdat het kabeltje van mijn gsm daar in was gevallen en de zekering in de zekeringkast in het koffer was doorgebrand hierdoor

alvast bedankt
gr Bart

fonzyastraH

Geplaatst door fonzyastraH (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fonzyastraH (0), 7 jaar geleden

Ik heb de oorzaak gevonden .
Als ik tijdens het rijden het secret menu gebruik voor de motortemperatuur ( https://youtu.be/wQcsXIQRB1M )

En dan de motor uitzet heb ik een lekstroom van 0.38amp.
Als ik sleutel uit het contact haal en daarna het contact terug aanzet zodat de radio weer gaat spelen en daarna terug alles afzet is er geen lekstroom meer . Heb dit op een andere astra ook getest en daar is het net hetzelfde.
Dus probleem is opgelost
Gr bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.