283 bezoekers online

Opel Astra: Lmpje van motorblokje brand en auto slaat af

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z16SE

Na een aanrijding van achteren wilde mijn auto 3 dagen later niet meer starten na ongeveer 3 kwartier gereden te hebben. Na langdurig proberen is hij wel gestart, maar brandde het lampje van het uitlaatsysteem (oranje lampje van het motorblokje). Hierna sloeg hij constant af in een laag toerental en wilde dan pas na veel moeite en aandringen weer starten. Na veel moeite toch bij het schadebedrijf aangekomen. Eenmaal daar kregen ze de auto helemaal niet meer gestart en hebben ze hem naar binnen geduwd.
2 dagen later komt de expert kijken en start hij gewoon en is er niets aan de hand behalve dat nog steeds het lampje brand.

Uiteindelijk is de hele uitlaat vervangen (die was in z'n geheel naar voren geduwd bij de aanrijding) en was alles weer helemaal prima. Lampje was ook weer uit.

Auto weer opgehaald en na 3 kwartier rijden weer hetzelfde probleem. Lampje gaat weer branden en motor slaat af bij laag toerental, dus ook voor ieder stoplicht als je geen gas blijft geven bij stilstand. Mijn garage was ervan overtuigd dat ze het probleem hadden opgelost, maar eigenlijk zijn ze dus niets opgeschoten.

Weet iemand wat het probleem kan zijn? Kan hetzelfde probleem ook niet op dit forum of andere forums vinden.

cecile1197

Geplaatst door cecile1197 , lid sinds 9 jaar geleden

7 Reacties

oldford PRO, 9 jaar geleden

Als het lampje brandt, is er ook een foutcode. Als je die uitleest, krijg je idee in welke richting je moet zoeken.

Wat gebeurt er als je na 3 kwartier rijden een keer de tankdop eraf haalt?

cecile1197, 9 jaar geleden

Geen idee, niet geprobeerd. De tank is wel meer dan 3/4 leeg.
Zou dat kunnen schelen? Dan kan ik dat morgen wel proberen.

cecile1197, 9 jaar geleden

Vanochtend auto gestart en lampje met motorblokje brandde nog steeds. Hierna ben ik wezen tanken en toen was het lampje weer uit.
Mijn auto geeft nu geen enkele foutmelding en rijd dan ook prima.
Ik denk dat als mijn motor goed is opgewarmd dat hij daarna niet meer wil starten en dat het lampje weer gaat branden. Als je dan langer door blijft rijden slaat hij vanzelf een keer af bij een laag toerental en wil hij bijna niet meer starten waarna hij uit blijft vallen in een laag toerental. Als de motor weer is afgekoeld start en rijd hij weer normaal.

Blijft zo een foutmelding wel in de boordcomputer staan als het lampje weer uit is?
Ga vanmiddag weer naar mijn auto laten kijken, maar heb er een hekel aan dat de auto zich daar weer voorbeeldig gedraagt waardoor ze er niets aan doen en ik met het probleem blijf zitten.

oldford PRO, 9 jaar geleden

Voor het lampje en het opslaan/bewaren zijn wettelijke regels opgesteld. Opel volgt die meestal perfect.
Nadat de fout niet meer geconstateerd wordt, blijft het lampje nog 3 ritten branden. Daarna wordt het nog minstens 37 ritten bewaard.
Rit is een definitie die in die wettelijke regels gebruikt wordt en omvat onder meer een koude start en een bepaalde duur en/of opwarming van de motor.
Du ja, voorlopig staat die fout er nog gewoon in. Exacte fout vragen (compleet met nummer) en hier plaatsen.

kleijn, 9 jaar geleden

was het niet toevallig het lampje wat aan geeft dat je moet tanken

misschien door de aanrijding vuil in het systeem gezeten

cecile1197, 9 jaar geleden

Na het uitlezen kwam er een foutmelding voor de sensor van de krukaspoelie. Deze hebben ze vervangen en hij leek weer in orde te zijn. Vandaag echter na dezelfde afstand even 5 minuten auto uit gezet en daarna weer slecht starten. Naar huis gereden en een half uur later weer vertrokken. Toen weer echt moeite met starten. Na een minuut rijden afslaan en niet meer aan willen. Toen even een minuutje gewacht en hij startte wel weer.
Verder geen problemen gehad onder het rijden. Hij staat nu weer bij de garage en ze zouden hem wederom uitlezen. (lampje is ook weer gaan branden)
Vermoeden bestaat nu dat het aan de nokkenas ligt.

primera p11, 9 jaar geleden

Dat gaan ze nu dus gratis repapreren lijkt me.
Zaken vervangen die niet kapot zijn zou ik niet betalen.
Oftewel garantie op de reparatie lijkt me.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.