Opel Corsa: locatie motorstuurapparaat

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: x12xe

Hoi,

Ik zit hier op aruba met een groot probleem. Van onze opel corsa al de bobine en luchtmassameter vervangen ( voorheen liep de motor zeer slecht stationair zeker als die koud was .nu loopt die top ). Echter de motor valt na een ongeveer een kwartier uit en is dan niet meer aan te krijgen ( op dit moment krijgt de bobine geen signaal) , pas na een twintig minuutjes wachten doet die het weer maar dan wederom voor maar een kwartiertje danwel minder ( temperatuur ??? ). Niemand hier op aruba kan die auto uitlezen, nou wil ik het stuurapparaat uit de auto halen en opsturen naar nl zodat die geplaatst en uitgelezen kan worden. Waar kan ik dit motorstuurapparaat vinden?

omesjors

Geplaatst door omesjors (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

deze zit links bij het inlaatspruitstuk gemonteerd

omesjors (0), 17 jaar geleden

dank voor de snelle reactie, nou heb ik een andere vraag . Bij het browsen over dit forum kwam ik een bericht tegen waarbij betrokkene een vrijwel identiek probleem voorstelde ( met dezelfde symptomen ) en toen was het opgelost door het vervangen van een spoeltje bij de onsteking, waar zit deze zogenoemde ontsteking? Het zou me heel veel tijd schelen als het probleem hier op aruba opgelost zou kunnen worden.

omesjors (0), 17 jaar geleden

het ging om het volgende topic:

http://81.26.209.49/~problemcar/viewtopi...

MB (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij jou auto is dit helemaal anders, hier zit geen losse ontsteking op zoals bij die ander corsa.
Succes

omesjors (0), 17 jaar geleden

Dit kreeg ik via de mail binnen van een andere snelle reageerder, waarvoor mijn dank. zijn hier nog andere opinies over?

"Het idee om de ecu te demonteren en opsturen naar nl gaat niet werken. Op het moment dat de spanning van de ecu wordt gehaald ben je de opgeslagen storingen kwijt. Als 2e zit er de code van de startblokkering in, dus in ’n andere auto werkt deze niet.
Dus zul je de storingen zelf moeten uitlezen.
Je hebt hiervoor alleen ’n stuk draad nodig van ongeveer 10 cm. lengte.


Uitlezen

In de zekeringkast zit aan de linkerzijde de diagnose stekker.
U ziet 2 rijen naast elkaar. Totaal 16 aansluitingen. Rechts-boven is positie 1 , links-boven positie 9, rechts-onder is positie 8.
Er zijn echter ook systemen die niet met ‘ndraad uitgelezen kunnen worden.
Om te controleren of deze dat wel kan, even de volgende procedure volgen:

1. contact aan
2. stekker temperatuursensor losnemen.
3. Contact uit, daarna contact weer aan
4. Met het losse draadje de positie 5 en 6 doorverbinden en de code aflezen op het dashbord d.m.v. een knippercode van het motorstoringslampje.

De codes komen als 2 of 4 cijferige combinatie naar buiten. Na het uitgeven van de foutcode volgt een korte pauze, waarna de volgende foutcode uitgegeven wordt. (indien aanwezig). Het getal 0 wordt naar buiten gebracht door 10 knipperingen van het lampje. Wanneer we deze 10 knipperingen van het lampje zien weten we direct dat we met 4 cijferige codes te maken hebben.
Na reparatie van de storing wordt de storing automatisch gewist na ongeveer 40 starts van de motor.


Tot zover.

Proberen uit te lezen en geef de code maar per mail door. Dan zal ik antwoorden met de omschrijving van de code. Het zijn er teveel om allemaal over te tikken.

Groeten."

omesjors (0), 17 jaar geleden

Kan iemand mij nog van info voorzien ? ben beetje wanhopig nu

roygsi (0), 17 jaar geleden

uitlezen met een draad kan wel, alleen moet iemand dan ff melden welke 2 punten je moet doorverbinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.