Opel Tigra: locatie van EGR klep

Bouwjaar: 1995

Beste mensen,
De EGR klep van mijn 1.6 16v EcoTech blok moet vervangen worden, weet iemand waar dat te vinden is, ik ga het doen met hulp van een kennnis, het is allemaal zo compact in de tigra en als ik weet hoe ik de EGR kan bereiken zal dit mij hoop tijd besparen.
Dus wat ik graag wil weten is:-
1. is de EGR klep van boven of van onderen te bereiken.
2. wat allemaal los gemaakt moet worden
Elke tip is welkom
alvast bedankt.
Gr.
Sam

opeldriver

Geplaatst door opeldriver (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

onder het inlaatspruitstuk , boven de startmotor . zit heel goed verborgen , vervangen is dan ook geen pretje .

opeldriver (0), 19 jaar geleden

dus we kunnen gewoon de EGR klep bereiken in de bovenkant en niet helemaal duiken onder de motor zoals ik dat hoorde van een kennis ????

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon kun je de klep niet echt bereiken....je moet erg dunne armpjes hebben en het expantietankje en de mapsensor verwijderen. overigens heb je ook een torx dop nodig en een schanier stukje...



opeldriver (0), 19 jaar geleden

Aha,dus geen simpele klusje met deze EcoTech blok,eerste keer dat het storingslapmje aanging was in juni,code gelezen bij Opel dealer en het was de EGR+gasklep,kosten=€.450 :-( ik heb TunUp gedaan in de tank en even met volle toren gereden,lijkt alsof het niet alleen de gasklep hiermee reinigt want daarna ging 't sto.lampje uit dus de EGR was ook blij mee :-) 2 weken geleden was ik op de snelweg en ineens ging het lampje aan, ik heb geen diagnose gedaan maar weet bijna zeker dat het hiermee te maken heeft, de volgende dag was 't lampje weer uit,en nu niet meer aan gelukkig.
de motor stottert eenbeetje maar slaat niet uit of zo.
Met andere woorden,dit is nog in begin fase, en het richt geen schade aan de motor, alleen minder vermogen helaas.
Ik ga het doen pas als de motor mee kapt ;-) dan is die 450 niet voor niks.

Opeltje, heel veel bedankt voor je uitleg ;-)

Groeten,
Sam
P.S. van mij mag die EGR-systeem afgeschaft worden bij de Eco-Tech,jammer dat het verboden is om dit te doen,anders had ik het al lang verwijderd.

Dennis69xx (0), 19 jaar geleden

ik heb ook van die wazige problemen gehad. bij het uitlezen van de computer was het de egr klep. later bleek echter dat de autoradio het snelheidssignaal verstoorde. Het is dus mogelijk dat een radio en/of navigatiesysteem de boel in de war gooit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.