Opel tigra: mijn tigra houdt in

Bouwjaar: 1995

beste mensen ,

ik heb sinds kort een opel tigra gekocht maar ik heb er de laatste tijd wat problemen mee.Hij houdt de laatste tijd enorm in ik kan op de snelweg nauwelijks de 120 km/h halen als ik constant 120 rijd in z'n 5 en ik geef nog iets meer gas lijkt het wel of hij nog meer gaat inhouden en met optrekken is hij ook heel sloom geworden .Als hij stationair draait dan zit hij c.a op 900 toeren zou dit aan de egr klep kunnen liggen? Ik heb al wel de bouggies vervangen en een nieuwe luchtfilter geplaatst.

zou iemand mij hier mee kunen helpen?

met vriendelijke groet jeroen

jeroen5339

Geplaatst door jeroen5339 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

je heb een grote kans dat dat het probleem is. maar controleer ook eens je bougie kabels. basje

jeroen5339 (0), 19 jaar geleden

ik heb de bougie kabels vervangen maar helaas is het probleem nog steeds niet verholpen weet iemand waar het nog meer aan kan liggen?en als ik de egr klep wil laten vervengen wat gaat dat mij dan ongeveer kosten?

opeldriver (0), 19 jaar geleden

Ik heb een wonder middel voor je, ik heb het in mijn tigra gedaan en ik herken mijn motor ook niet meer die is nu super snel met optrekken.
Het is de tunup, een flesje kost 12,-euro en het reinigt jouw gasklep en inlaat kanalen, vul de tank hiermee daarna voltanken... en motor op volle toeren laten draaien op de snelweg bijvoorbeeld, na stukje rijden moet het verschil komen
anders zou ik de de EGR klep laten nakijken, het kan zijn dat die erg verstopt is, dan krijgen de cilinders nog te weinig zuurstof ;-)
veel succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.