Opel Astra: Loopt goed op LPG en slecht op benzine

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Hallo,
Ik heb een Opel Astra G uit 2003.

De motor loopt uitstekend op gas, maar op benzine niet.

Op benzine trilt het motorblok enorm, bovendien lijkt er een waas over het vermogen te liggen en klimt hij ligt bokkend in toeren. Eenmaal boven de +/- 3000 toeren zijn de trillingen nagenoeg verdwenen in het motorblok en klimt hij makkelijker (maar nog niet optimaal) in toeren. Boordcomputer geeft een schommelende waarde in verbruik weer bij constant toeren/ vermogen.

De auto loopt stationair goed, alleen blijven die vervelende trillingen van het blok aanwezig. Zou goed kunnen dat hij op 3 poten loopt, maar dan wel 'mooi' op 3 poten.

Afgelopen week benzinetank leeggezogen en een reiniger plus een beetje benzine de auto 10 minuten laten lopen. Dit lijkt niet of nauwelijks geholpen te hebben. Daarna nog een flesje reiniger erin gegooid en sindsdien veel op benzine gereden om te kijken of hij beter gaat lopen... Dit zonder verbetering.

Ik heb tevens vervangen:
- Brandstoffilter
- Luchtfilter
- Bougies (Erg vies, waren ECHT aan vervanging toe, maar had gewoon de typisch bruine lpg kleur)

Ik denk dat de injectoren bevuilt zijn en ultrasoon gereinigd moeten worden, echter start de motor altijd eerst op benzine alvorens hij naar gas overschakeld...Bovendien waarom zou de motor dan 'beter' lopen bij meer toeren? Iemand anders een suggestie? (Heb helaas de compressie niet kunnen meten) Kan het de stappenmotor zijn?!

MVG,
Jurry

Jurry1234

Geplaatst door Jurry1234 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 15 jaar geleden

Stappenmotor veroorzaakt nou niet direct deze klachten.
Injector die niet goed is kan op toeren evt wel redelijk "meedoen"
Een inj kan dit dus heel goed veroorzaken.
LMM goed?
Foutgeheugen al eens uitgelezen?

Je zou ook eens kunnen kijken welke cilinder(s) het probleem geven
Oiram
.

Jurry1234 (0), 15 jaar geleden

Met een thermografische camera van mn werk de uitlaten bekeken. Zowel de 2de als 3de cylinder geven een lagere temperatuur weer. LMM lijkt me vanzelfsprekend goed als hij prima loopt op gas... Of is dat complete onzin wat ik nu zeg? Uitlezen is misschien wel een goed idee. Heb alleen zelf geen tech.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.