Opel Vectra: Lopen op 3 cilinders update

Bouwjaar: 1997

Hallo mannen, nou weer een duur grapje voor de 2e keer in 2 maand, even een update, door verkeerde verbranding of iets dergelijks is de bougie naar de kloten gegaan en is er een klep verbrand of stukje eruit gevlogen + de cilinder moet vervangen worden ivm dun worden door de verkeerde verbranding... Als ik was doorgereden was er een gat in gekomen. Beetje vreemd want ik ben na het op 3 cilinders lopen direct naar de garage gegaan natuurlijk.


Ik zeg JUIST dat was dan de laaste Opel deze auto heeft inmiddels 3200 euro in 2 maand gekost de grap is er goed af. Dit geintje kop laten nakijken en nieuwe cilinder kost 1600 euro!!!

De vraag is klopt dit verhaal een beetje??? En komt het vaker voor, en hoe kan zoiets gebeuren, de auto heeft een 1.6 16V XEL motor met airco en 91000 km... Lijkt me dat ze mechanisch dus ook niet 100% zijn die Vectra's... Wordt absoluut rustig in gereden altijd rustig warmrijden krijgt optijd de duurste olie en vrij vaak Vpower benzine... Altijd op tijd een beurt en dan toch nog dit...

hutreinier

Geplaatst door hutreinier (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

beste rh,

ik kan hier geen zinnig woord op zeggen het enige wat ik wel weet is inmiddels dat de (duitse) v-power niet al te best is voor je auto als hij het neit gewent is.

mijn astra (c16se) 1.6 8v motor draaide als een trein en v-power er in en kon gelijk een nieuwe koppakking platsen want die vloog er gelijk uit.

dus meschien dat dat een onderdeel is geweest van je probleem weet niet of het echt zo is maar het is mogenlijk in mijn ogen dan.

gr tijne

wil12012 (0), 18 jaar geleden

Wel serieuze reacties graag op deze site en geen onzin.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

beste wil

martijn draagt slechts een mogelijke oorzaak aan! en deelt mede zijn ervaring..

ook jij mag een reactie geven om tot een oplossing te komen!

GA JE GANG!!

paul,

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

door het rustige rijden ontstaat er op de klepstelen een koollaag zodat de kleppen op een gegeven moment niet meer volledig in de klepgeleider kunnen zakken en er dus een niet goed dichtende klepwerking is, hierdoor zie je dan ook een klep waar gewoonweg een hoek is uitgebrand/geslagen.
ja, ja je wordt gestraft door het nieuwe rijden.
af en toe de duitse bahn op of motorreiniger toepassen helpt wel.
vr.gr.

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Ik rij vanaf het begin al met v-power in mijn astra-tje met een C16NZ motor en loopt nog steeds als een zonnetje met nu ongeveer 175000 kmtjes erop.
Ik denk niet dat het aan de brandstof ligt.

Groetjes
Astra Rijder

hutreinier (0), 18 jaar geleden

Mjah moet zegge Vpower loopt ie beter op, en ik kom regelmatig in Duitsland, Heb de cilinder gezien nou die was in het midden helemaal beschadigt geen idee hoe het kan... Misschien door slechte ontbranding, of door de klep, naar mijn idee is er iets tegenaangelopen is, net of je een te lange bougie erin hebt zeg maar. Hij liep 2 week terug nog 185 dus lijkt me heel netjes...

Ben der wel verdomd pissig van dat kan ik je wel vertellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.