Opel Frontera: Losgekomen Nokkenasbout (Tandwiel)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Dti

Hallo,

Weet er soms iemand de timing markeringen van de nokkenas en de diezelpomp op een frontera 2.2 Dti staan??? Schematje zou top zijn! Oorzaak van de ellende is een losgekomen tandwielbout op de nokkenas, niet helemaal maar net genoeg om het tandwiel te laten verdraaien! Inspuiting is niet meer juist. Mischien heeft de vorige eigenaar ooit iets vevangen aan de distributie en heeft deze de bout niet goed aangedraaid, Een druppeltje lock-tide zou geen kwaad kunnen denk ik en dat was niet aanwezig. De diezelpomp kan ik vastzetten met een borgpin maatje 6 dacht ik, op het nokkenas tandwiel zie ik gn markeringen staan, alleen cijfers zoals 90° enz!

Met zeer vriendelijke groet.

Dave

Dave-77

Geplaatst door Dave-77 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Dave-77 (0), 14 jaar geleden

Probleem opgelost, Mailtje gekregen van een forum gebruiker, Thanx kurt, timing stond idd niet juist, Maar nu heb ik het volgende, hij loopt in noodloop en op het tellerunit brand nu het icoontje met een motor als afbeelding, Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?? Mischien laat ik hem best eens uitlezen! is dit gewoon een reset of is er echt een probleempje???

Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.