Opel omega b x20xev: lpg op omega

Bouwjaar: 1996

Ik zou graag lpg leggen in een omega 2.0 (16v) maar door vroegere slechte ervaringen (met andere merken) ben ik hier een beetje voorzichtig in geworden .Kan hier iemand mij misschien zeggen waar ik zeker op moet letten of welke problemen er kunnen opduiken.Het wordt zowieso een injectie installatie dus de luchtmassameter is al veilig.

omegaB20xev

Geplaatst door omegaB20xev (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rottieroodmax (0), 19 jaar geleden

dit gaat een duur grapje worden.Je auto moet helemaal opnieuw gekeurd worden,ander kenteken bewijs en je gaat meer wegenbelasting betalen.Kan je dan niet beter een diesel kopen?

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

de wegenbelasting is inderdaad meer dan de benzine, maar ontloopt de diesel niet veel meer. En dan is 33 eurocent voor een literje niet gek natuurlijk. Zit er serieus over na te denken mijn vectra om te ruilen voor eentje met gastank, heb uitgerekend dat met 40 liter per maand ik al goedkoper uit ben

omegaB20xev (0), 19 jaar geleden

verbruik 8,5 l/100km aan 1,2¤
verbruik 10 l/100km aan 0,33¤
en als je dan 35.000 km per jaar doet ,dan geef je die 150¤ per jaar belasting met plezier.(En in belgie heb je geen nieuw kenteken nodig en met de toeslag voor lpg zit je dan gelijk met diesel)
Mijn vraag is bedoeld om te weten of er technische problemen zijn waar ik van moet weten.De installatie wordt er een van koltek met 85l tank ,lage druk injectie (of hoe dat mag heten)

omegaB20xev (0), 18 jaar geleden

deze installatie ligt nu 1 jaar en 30.000km
Geen problemen met de lpg installatie ,wel al last van tikkende kleppen (klepstoters)of dit normaal is (na 140.000km) of aan het rijden op lpg ligt is niet te zeggen.
Voor de rest rijdt ie prachtig.
verbruik is wel 11l/100km of 1/9

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.