Opel Astra: luidsprekers vervangen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600cc

Ik zou graag andere boxen plaatsen in mijn auto. Nu zitten er 6 in, 4 vanvoor en 2 achteraan. Mijn autoradio is van eltax, 4x45watt.

Ik had gedacht aan achteraan speakers van 13cm. En vooraan ook speakers van 13cm, maar dan met bijhorende tweeters.

Boxen met een normaal vermogen van 50watt, is dat mogelijk? En qua aansluiting, nu zijn mijn speakers aangesloten met fiche'kes, is dat bij nieuwe speakers ook het geval?

MadmanXP

Geplaatst door MadmanXP (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jackvectrac2.0ne (0), 16 jaar geleden

Hallo.
Ligt aan het merk speakers. ALs je orginele speakers erin zet is het geen probleem.
Andere merken hebben de bekende smalle en brede schuifstekker verbinding.
zal moeilijk gaan. Voor de grote moet je even navragen bij een automaterialen zaak, die hebben een gids voor.

Gr Jack

roygsi (0), 16 jaar geleden

achterin moet je haast wel dezelfde maat nieuwe speakers kopen, anders passen ze niet op de originele plaats achter het roostertje van je hoedplankdragers, dan zou je, als je grotere speakers doet, ze al in je hoedeplank moeten zetten.
alle aansluitingen zijn geen probleem, als de stekkers niet passen dan knip je die eraf en soldeer je de 2 draden aan elkaar, of je gebruikt andere (schuif)stekkertjes.
speakers voor in de deur is ook geen probleem, als je de originele maat haalt kun je de originele ringen gebruiken, als je een andere maat haalt, koop je er gewoon passende ringen bij.
deurpaneel moet er wel af. maar das ook geen moeilijk iets.

tweeters kun je ook wel achter je spiegelkapjes kwijt net als je originele.

ik zou zeggen, haal je oude speakers er allemaal uit, neem het mee naar een audiozaak, en zoek nieuwe in dezelfde maat. of gebruik inderdaad de gids die ze hebben liggen.
mijnes heb ik ook allemaal vervangen, geen probleem als je niet teveel afwijkt.

MadmanXP (0), 16 jaar geleden

Bedankt reeds.

En qua vermogen? Mijn radio is 4x45watt. Maar als je de goedkopere speakers bekijkt ligt die hun vermogen reeds rond de 60watt.

jackvectrac2.0ne (0), 16 jaar geleden

Als het vermogen van de speakers maar niet onder het vermogen van de radio komt en natuurlijk niet te hoog boven het vermogen anders heb je meteen je eindtrappen geroosterd.
Maar je moet ervoor zorgen dat het voermogen van de speakers iets boven het vermogen van de radio of versterker zit. Zit je altijd zeker.

Succes

Jack

MadmanXP (0), 16 jaar geleden

Het vermogen van mijn huidige speakers zit toch onder het vermogen van mijn radio? Het zijn de standaard speakers, die zullen amper 10watt leveren denk ik.

opelzafira (0), 16 jaar geleden

Vaak is het zo dat de opgave van wattage van radio's piekvermogen is, het continu vermogen ligt vaak stukken lager, zie technische beschrijving van de radio. Een speaker van 60 tot 100 watt voor jouw radio zal de beste keuze zijn. Een lager vermogen speaker hoeft niet persee een probleem te zijn zolang je er maar voor zorgt dat het volume en toonklank zodanig afgesteld is dat het geluid niet vervormd, dit geldt uiteraard ook voor speakers met een hoger wattage. Wel belangrijk is dat de impedantie van radio en speakers overeenkomen. (bijna altijd 4 ohm) want anders kan je de speakers of versterker wel opblazen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.