Opel Omega: Moeilijk starten bij koude motor en automatisch hoge toerental

Bouwjaar: 1997, Motorcode: 2.5I V6

Hallo.

Ik heb een probleem. Rijd met veel plezier een 2.5 liter V6 Opel Omega. Maar al enige tijd heb ik een probleem waar die al meerdere malen voor bij de gareage is geweest.

'S morgen wil de auto moeilijk starten. In die zins dat je wat langer door moet starten voordat de auto aanslaat. Met een dikke rookpuim als gevolg.

De auto draaid an wat hoger stationair in toerental. Bij het rustig warm rijden spuiterd de auto een beetje. En bij stil staan en het TEMPRATUUR is bereikt van rond de 45 graden gaat mijn toerental automatisch omhoog (Let op sta dan stil) bij het gas geven met deze hoge toerental verzuip ik de motor. Met als gevolg een behoorlijke benzine lucht rond de auto. (het lijkt wel of mijn choke open gezet word) Het motor lampje gaat 20 seconden branden en gaat dan weer uit. Het uitlezen bij een aangesloten bovag garage geeft geen fout meldingen

Bij de normale werk tempratuur van rond de 90 graden is er niets aan de hand. Motor loopt netjes bij stil staan normale toerental van 600 en bij weg rijden gaat alles goed.

De garage heeft al van alles gedaan mijn stappenmotor schoongemaakt en diverse delen afgesteld. € 500,00 armer maar nog steeds dit probleem.

Wie heeft en kan mij een advies geven of herkent dit probleem en weet er de oplossing voor.

Ik hoor het erg graag

Met vriendelijke groet,

Martijn Stakenburg

Omega_V6

Geplaatst door Omega_V6 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

DASA (0), 15 jaar geleden

Nokkenassensor/Krukassensor,LMM,EGR.
Laat 'm eens bij de Opel uitlezen,scheelt misschien.

gr

Danny

tatto25 (0), 15 jaar geleden

en als ie zich zelf verzuipt ruik je het en wild ie ook niet meer aan wel na een paar uur ???? had namelijk het zelfde probleem met me kadett 2.0 na uitlezen bij auto team bleek het de temparatuursensor ecu te zijn dus vervangen en draaien weer dus zou zegen laat hem ff uit lezen kost niks scheeld een hoop gepruts greats een opel freak lol

[img]http://www.mijnalbum.nl/Foto-LFUQUQLL.jp...[/img]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.