Opel Omega: startbeveiliging

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 6 cil.

Vorige week reageerde de centrale deurvergrendeling én de startbeveiliging niet op de afstandsbediening. Batterijen vervangen, ook niet.
Vervolgens Opel-boekje erbij gepakt en auto zelfdiagnose laten doen ( sleutel naar links, terug, eruithalen, 10 sec. wachten) en toen reageerde die wel weer.
Vanavond zelfde probleem, zelfdiagnose meerdere malen gedaan, ook in de auto gaan zitten, contact aan en binnen 30 sec afstandsbediening op oog gericht,
lampje startonderbreker blijft continue aan. Accu klem los gemaakt, niets helpt. Op een gegeven moment was deur dicht en ging lampje uit, deur geopend en lampje weer aan. Tot twee maal toe. Kan er ook een zekering of relais kapot zijn?
Nu ga ik woensdag a.s. met vakantie. wsat kan ik nog doen? Ik vertrouw het systeem niet meer. Mogelijk startbeveiliging eraf laten halen? Hoeveel werk is dat en kan ik dat zelf of moet de opel-dealer dat doen?
Gaarne snel bericht.
Groeten,
Theo Hulsmans
Landgraaf.

theo1958

Geplaatst door theo1958 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

johnsel (0), 15 jaar geleden

Hallo theo

Ik weet niet in hoeverre er een over eenkomst is tussn jou en mij probleem. Mijn omega 1996 weigerde op een bepaald moment ook vaak te werken op mijn afstandsbediening. Later bleek mijn startslot niet geheel goed te functioneren. Als ik de sleutel verwijderde was het contactslot niet terug geklikt in de juiste positie. Autoradio bleef gewoon aan terwijl deze uit moest gaan. Door nogmaals sleutel te gebruiken en contact in en uit te schakelen ging radio uit en werkte afstandsbediening weer goed. Misschien bij jou ook het zelfde probleen met contactslot??
Gr. John selevsek

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.