Opel CORSA: Moet de computer vervangen worden zodat de gaspositiesensor kan

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A13DTE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 70

Dat proberen ze me namelijk te vertellen in de garage.

Ik heb twee weken geleden mijn auto bij de Opel dealer binnengebracht omdat hij nauwelijks optrok, motorlampje brandde en hij stotterde heel erg.
Garage kon niet vinden wat het was dus concludeerden ze dat de computer vervangen moest worden. +- 1300 euro betaald hiervoor.

Een week later heb ik EXACT dezelfde klachten. Vandaag hebben ze de gaspositiesensor vervangen en het probleem blijkt opgelost. Auto rijdt weer vlot.

Ik vraag dus meteen waarom de gaspositiesensor niet meteen vervangen was, en of het wel nodig was om dus die hele computer te vervangen. Als antwoord krijg ik dat het onderdeel niet kan functioneren zonder nieuwe computer en dat ze het niet meteen vervangen hebben om kosten te besparen. Nieuwe computer was +- 1300 euro, gaspositiesensor was +- 150 euro....

Klopt de bewering van de garage wel, dat het ene onderdeel niet zonder het andere kan?
Volgens mij heb ik namelijk voor niks een nieuwe computer in m'n auto zitten en veel te veel betaald.

Bedankt alvast.

krisba

Geplaatst door krisba (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik geloof er niets van, sterker nog ik ben er van overtuigd dat je een gaskleppositiesensor kunt wisselen zonder de ecu te vernieuwen.
ALS (hele grote ALS) de nieuwe gaskleppositiesensor al iets anders zou zijn, dan volstaat een software update.

Ik begin altijd met het goedkoopste onderdeel als ik kosten wil besparen.
Anders als je echt wil besparen, moet je beide onderdelen in 1 keer vervangen, dat scheelt de klant een extra bezoek aan de garage.

Hans4040 (355) PRO, 7 jaar geleden

Dit is weer zo`n geval van "we weten het niet, dus proberen maar wat"...en de klant mag het betalen.
Neem eens contact op met BOVAG https://www.degeschillencommissie.nl/con...

Verder kunnen wij op dit forum helaas niets voor je betekenen, aangezien Problemcar is opgezet om samen [b]technische[/b] problemen op te lossen.

arjenhofstra (0) PRO, 7 jaar geleden

Oude ecu terug vragen. Die weer aansluiten en indien nodig laten inleren. Als storing wegblijft is het duidelijk dat deze in orde is. Dan kun je met de dealer overleggen en kijken of zij (een deel van) de kosten voor hun rekening nemen.

Als het een af en toe storing betrof kan het lastig zijn de oorzaak vast te stellen, maar om dan te beginnen met een ecu blijft wel vreemd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.