Opel Astra: monteur in de buurt van breda gezocht

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: c16se

beste,

ik heb net me zuigers uit me onderblok getrokken (gebroken zuigerveren) maar ik ben nu op zoek naar een monteur die voor mij zou willen kijken of de cylinders nog goed genoeg zijn om er nieuwe veren in te zetten of dat hij geboord moet worden?

ik hoor graag van iemand.

gr tijne

ps: heb tegen woordig ook een marea weekend 1.9td (begin maar te schelden jongens hahahahh)

tijne

Geplaatst door tijne (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

23 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Martijn,

Wanneer er geen krassen in de cilinderwanden zitten hoef je er niets aan te doen.

Hans

tijne (0), 16 jaar geleden

Hoi hans,

er zitten geen krassen in de wand maar onder in de cylinder en boven in zitten wel verdikkingen in de cylinder waar de zuigerveren niet komen zou dat kwaat kunnen als ik er nieuwe in zet?

en heb je nog tips hoe ik de zuigers goed schoon kan krijgen zonder ze te beschadigen om de nieuwe veren er goed in te krijgen dat ze neit weer breken.

ik hoor graag nog even van je.

gr tijne

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

De verdikking is de zgn stootrand hoe verder de cilinder versleten is des te dikker is de stootrand boven in de cilinder.

Met een oud stukje zuigerveer kun je de groeven in de zuigers uitkrabben en daarna goed schoonspoelen met ontvetter o.i.d.

De nieuwe veren moet je voorzichtig monteren met je duimen doe dit met beleid dan blijven ze heel. Om de zuiger weer in de cilinder te krijgen heb je wel een zuigerverenklem nodig en monteer het geheel met wat olie.

Hans

tijne (0), 16 jaar geleden

en hoe zie ik of dat de cylinder te ver versleten is?

of moet dat ggemeten worden?

ghr tijne

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat zou je op moeten meten,maar als ik jou was zou ik er nieuwe zuigerveren en lagers inzetten en gaan met die banaan......

Hans

tijne (0), 16 jaar geleden

nou dat was vraag 2 van cylinder 1 id de krukas enigsinds in gelopen dus wat kan ik daar nou nog mee? glas schuren en nieuwe lagerschallen er in???????????

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zijn het groefjes in de krukastap of zit het er op? Probeer het met heel fijn schuurpapier glad te krijgen,als dit niet lukt kun je er zelf niets mee dan moet de krukas geslepen worden,anders loopt zo het lager er weer uit.

Hans

tijne (0), 16 jaar geleden

het zit op de krukas volgens mij zal morgen nog is goed kijken.

want als ik voor aan ander blok ga (rij er niet meer iedere dag mee is nu echt hobby auto) wat raad jij me aan dan c20xe of c20ne? denk zelf dat ik aan een c20xe spijt krijg.

gr tijne

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk eerst eens of je die krukas weer goed krijgt dan ben je het goedkoopste klaar man.
Lees het morgen wel ga slapen........

Gr Hans

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ga je daar echt nog kosten aan doen ? Zuigerveren breken niet zomaar ; ik zou toch een andere motor monteren in okkasie , dat zal veel goedkoper zijn ; zo'n 16SE komt normaal nie veel aan ;

tijne (0), 16 jaar geleden

nou na hans zijn tip ben ik gisteren nog even naar de kruas gaan kijken maar die zit vol met krasjes.

dus i ga het blok en aandrijving er uit hallen en er gaat in de toekomst en c18xel wat er in hoort of en c20ne of een c20xe in maar ik ben bang dat spijt ou krijgen van een c20xe wat denken jullie?is een c20ne niet betrouwbaarder? dan en c20xe? en hoe staan jullie tegen over een c18xe of c18xel?


ik hoor graag van jullie.

gr tijne

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

nen anderen motor monteren ?? Dan moet je ook de radiator , de uitlaat , de cardans , de kabelboom , de computer , ................. mee vervangen ; dat is deze auto nie weer waard .

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=opc8275]nen anderen motor monteren ?? dat is deze auto nie weer waard .[/quote]
Ik denk dat de eigenaar van de auto dat zelf wel kan uitmaken of die auto dat waard is of niet..........

Gr.

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=opc8275]nen anderen motor monteren ?? Dan moet je ook de radiator , de uitlaat , de cardans , de kabelboom , de computer , ................. mee vervangen ; dat is deze auto nie weer waard .[/quote]
inderdaad heeft petje gelijk...enne tijne weet wel waar hij aan begint hoor....

overigens tijne, zou in voor een c20ne gaan....

tijne (0), 16 jaar geleden

idd opc 8275 geloof ik ik weet waar ik aan begin in heb die auto al kompleet uitelkaar gehad en zelf airco, abs, elektriese ramen, elektriese spiegels, elektries dak, boordcomputer ingebouwt en heb hem om gebouwt van een c18xel naar een c16se heb er een nieuwe neus (balken) in gelast (heb hem een maand of 3 terug kort gereden).

heb hem dus echt hellemaal uit elkaar gehad alleen de achter as nog niet en die moet ook binnen kort omdat de rubbers versleten zijn.

dus maak je daar maar niet druk om.

en als je dit gelezen hebt snap je ook wle dat hij het waard is denk ik.

en opeltje jij raad mij dus een c20ne aan is dit omdat het het goed koopste is omdat het het zuinigste is of omdat het minste storingen geeft?

hoor graag nog even van je.

gr tijne

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

oké , geen probleem ; maar als gewone particulier is dit zottenwerk en nie betaalbaar ;
je moet dan wel een motor met versnellingsbak en cardans en veerpoten hebben

tijne (0), 16 jaar geleden

ja dat klopt daarom koop ik voor een projekt als dit een donor auto dat is het makkerlijkste en goed koopste dan ben je voor een paar hoander euro klaar snappie?

gr tijne

alex drost (0) PRO, 16 jaar geleden

je zou ook een motor kunnen zoekken via de onderdelen lijn , ps ik heb (ook thuis) helegoede ervaringen met auto demontage bedrijf "de zaag"uit ettenleur is in de buurt en goeie service ook brengen ze de motor gratis thuis voor je , dat zou ik als ik jou was proberen en idd ik zou zeker precies dezelfde motor monteren ivm aansluitingen en motormanegment

tijne (0), 16 jaar geleden

alex er gaat een ander type motor is er zit nou een c16se in er er gaat waarschijnlijk een c20ne in dus heb ik iets meer nodig dan een motor en aangezien dat een motor los kopen net zo duur is als een hele donor auto.

maare die sloperij de zaag heb je daar een adres van en kan mag je daar zelf het terein op om te zoekken?

gr tijne

alex drost (0) PRO, 16 jaar geleden

http://www.autosloperijdezaag.nl/ of je daar zelf mag kijken weet ik niet ik heb de motoren hier iederekeer telefonisch besteld , maar je kan eens informeren wat het totaal kost als je alles in 1x afneemt en evtw. zelf demonteerd

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=tijne]en opeltje jij raad mij dus een c20ne aan is dit omdat het het goed koopste is omdat het het zuinigste is of omdat het minste storingen geeft?

hoor graag nog even van je.

gr tijne[/quote]
ik vind een c20ne een betroubare en een lekkere simpele motor. en trekkracht genoeg voor in een astra. en ook betrouwbaar.

patje kadettje (0), 16 jaar geleden

zeker voor een c20ne gaan.
Super blok en niet kapot te krijgen.
Al die jochies bieden op marktplaats hun verotte gsi astraatjes uit 91 en 92 aan voor onderdelen dus keus zat

tijne (0), 16 jaar geleden

oke dat is duidelijk opeltje e patje dank jullie wel

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.